Yunet
 

Poljoprivreda

22. Dan žitnih polja u Somboru

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 29. jul 2022. • 00:00 •

22. Dan žitnih polja u Somboru

“Dan žitnih polja” već više od dve decenije u Somboru organizuje Jelica Polovina, predsednica Asocijacije žena RS u Somboru. U okviru ove manifestacije, koja se uvek organizuje krajem jula meseca, predstaviljaju se u centru grada Udruženja žena iz Stanišića, Čonoplje, Kljajićeva, Stapara, Bezdana, Koluta, Apatina, Sonte sa svojim rukotvorinama počev od slanih jela i poslastica pa do odevnih predmeta i ukrasa. Program svake godine ulepšavaju kulturno-umetnička društva i pevačke grupe.

Tako je bilo i ove godine i u centru grada Somborci su mogli da vide i probaju prava remek dela napravljena vrednim rukama žena iz okoline Sombora pa i malo šire.

Na samom otvaranju manifeatcije Jelica Polovina, predsednica Asocijacije žena RS u Somboru je svoju istrajnost u organizovanju ove manifestacije najbolje predstavila kazivanjem jedne svoje autorske pesme.

Manifestaciju je zvanično otvorila i sve prisutne pozdravila Jovana Miljević, pomoćnica gradonačelnika Sombora.

„Manifestaciju sa ovakvom porukom koju šalje udruženje Asocije žena u Somboru, koje vodi Jelica Polovina, grad će uvek podržati. Čestitam organizatorima na velikom trudu i istrajnosti u sprovođenju ovakve akcije evo već više od 20 godina. Neguje se tradicija, radi se na očuvanju i negovanju kulture, poštuju se različitosti, prenose se poruke najmlađim naraštajima o potrebi uzajmnog poštovanja i značaju svega navedenog. Sva Udruženja pozdravljam i želim im ugodan provod u našem gradu i zahvaljujem što su svojim rukotvorinama danas ulepšali naš grad“, rekla je ovom prilikom Jovana Miljević, pomoćnica gradonačelnika Grada Sombora

U Kulturnom delu programa nastupala su Kulturno umetnička društva”Ravangrad” iz Sombora, “Dunav” iz Apatina i “Ivo Lola Ribar” iz Sonte. Kao i svake godine specijalni žiri je proglasio najlepši štand na manifestaciji, a sve se završilo zajedničkim kolom svih učesnika.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena