Yunet
 

Privreda

Delegacija privrednika iz Kine posetila opštinu Odžaci

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 1. februar 2022. • 00:00 •

Delegacija privrednika iz Kine posetila opštinu Odžaci

Opštinu Odžaci je krajem protekle nedelje posetila delegacija Fufeng grupacije, jedne od najuspešnijih kineskih kompanija, koja se bavi preradom poljoprivrednih proizvoda. Pored kineskih privrednika u radnoj poseti opštini Odžaci boravili su i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Tema sastanka bila je upoznavanje predstavnika Fufeng grupacije sa privrednim potencijalima opštine Odžaci.

Predsednik opštine Odžaci, Goran Nikolić, zahvalio se gositima na poseti i izrazio spremnost opštine Odžaci za saradnju. Ovom prilikom, predstavljeni su privredni potencijali opštine Odžaci, koje treba razvijati u narednom periodu.

Opština Odžaci raspolaže sa dve industrijske zone u Odžacima i Karavukovu, koje su prilikom posete obišli gosti. U industrijskoj zoni Odžaci uspešno posluju kompanije Magna seating, Greiner packaging, kao i Hipol. Ova industrijska zona je u potpunosti infrastrukturno i komunalno opremljena, postoje elektro, gasne, kao i instalacije vodovoda i kanalizacije, kao i asfaltni put u samoj industrijskoj zoni.

U industrijskoj zoni Karavukovo na raspolaganju investitorima je 123 hektara zemljišta, kao i neophodne elektro instalacije, dok su vodovodna mreža i gasne instalacije dovedeni do ruba industrijske zone. Posebna pogodnost ove lokacije ogleda se u drumskoj i železničkoj infrastrukturi, kao i to što se u blizini nalazi plovni kanal.

Kako je istakao predsednik opštine Odžaci Goran Nikolić, najveći privredni potencijal opštine Odžaci nalazi se u činjenici da su preko graničnog prelaza Bogojevo, svi investitori u našoj opštini povezani sa tržištem Evropske Unije.

Izvor i foto: Opština Odžaci

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena