Yunet
 

Privreda

Izvoz ulja omogućen samo subjektima registrovanim za njegovu proizvodnju

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 8. jul 2022. • 00:00 •

Izvoz ulja omogućen samo subjektima registrovanim za njegovu proizvodnju

Vlada Republike Srbije donela je na jučerašnjoj sednici izmenjenu Odluku o privremenom ograničenju izvoza osnovnih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda bitnih za stanovništvo, kojom se izvoz ulja omogućava samo privrednim subjektima koji su registrovani za delatnost proizvodnje ulja, imajući u vidu da žetva suncokreta počinje sredinom avgusta, pa je neophodno da se rasterete skladišni kapaciteti.

Takođe, Vlada je usvojila izmenu Uredbe o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapređenja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Republike Srbije, kojom se produžava rok za korišćenje dodatnih vaučera do 30. novembra tekuće godine.

Odluka je doneta zbog velikog interesovanja građana i otežane mogućnosti da rezervišu smeštaj do prvobitno navedenog datuma.

Imajući u vidu da vaučeri u vrednosti od 5.000 dinara, imaju rok korišćenja do 30. novembra 2022. godine, izmenom se omogućava i jednak rok korišćenja i za korisnike vaučera u opticaju od 10.000 i 15.000 dinara.

Foto: Vlada RS

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena