Yunet
 

Servisne informacije

Izdato obaveštenje o sistematskoj deratizaciji

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 13. oktobar 2022. • 00:00 •

Izdato obaveštenje o sistematskoj deratizaciji

Lokalna samouprava obaveštava građane Grada Sombora da će počevši od 17. oktobra preduzeće „ORIS“ doo Sombor u saradnji sa „Ciklonizacija“ AD Novi Sad vršiti sistemsku deratizaciju na teritoriji svih mesnih zajednica u gradu i u seoskim naseljima.

Suzbijanje štetnih glodara vrši se izlaganjem zatrovanog mamka čija je aktivna materija bromadiolon. Mamak je štetan ukoliko se proguta i otrovan za faunu, odnosno domaće životinje i kućne ljubimce, protivotrov je vitamin K1.

Zatrovani mamak će biti uručen ili postavljan u domaćinstvima, odnosno stambenim zgradama na za to predviđena mesta. Istovremeno će biti tretirane i javne površine u naseljima kao što su parkovi, groblja, zelene površine, određeni javni objekti i deponije.

U svim Mesnim zajednicama biće istaknuta obaveštenja o sistemskoj deratizaciji putem kojih će građani biti informisani o terminima i aktivnostima suzbijanja glodara. Pozivaju se građani da sarađuju u akciji sistemske deratizacije i pridržavaju se priloženih uputstava, kako bi akcija bila što uspešnija.

Sve informacije mogu se dobiti na telefone izvođača: „ORIS“ doo Sombor 025/515 50 55 i „Ciklonizacija“ AD Novi Sad 021/ 641 23 22.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad