Yunet
 

Sport

Počeo prvi Kamp za rukometne golmane u Somboru

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 27. decembar 2021. • 00:00 •

Počeo prvi Kamp za rukometne golmane u Somboru

Prvi kamp u Srbiji za rukometne golmane pokrenuo je danas u našem Somboru Željko Hornjak, trenutno trener zadužen za rad sa golmanima vojvođanskog ligaša iz našeg grada Rukometnog kluba „Sombor“, inače dobro poznato ime sa rukometnih terena, nekadašnji golman sa uspešnom nacionalnom i internacionalnom karijerom. Željko je uz pomoć svojih prijatelja, bivših saigrača, sada trenera osmislio plan rada za trodnevni kamp za stručni i specifični rad sa rukometnim golmanima. Dobio je podršku za ovaj, kako sam kaže pilot projekat, kako u svom klubu, gradu tako i u Rukometnom savezu Vojvodine.

„Rukometnom savezu Vojvodina je velika čast što ima priliku da podrži ovu ideju Željka Hornjaka, ili kako on kaže pilot projekta. Lepo je videti ove mlade golmane kako rade pod nadzorom vrsnih stručnjaka i majstora rukometa. Nadam se da će ovo prerasti u neki ozbiljniji kamp sa više igrača i trenera, Željko je pokazao izuzetnu želju i mislim da je budućnost ovog kampa svetla i da će se nastaviti već na leto sledeće godine“, ističe Rajko Prodanović, generalni sekretar Rukometnog saveza Vojvodine.

Željkovom pozivu za stručnu pomoć u radu Kampa odazvao se sa velikom radošću njegov prijatelj Nenad Šuca Damjanović, dobro poznato golmansko ime sa srpskih rukometnih terena, trenutno trener u mađarskom superligašu „Segedin“ u Mađarskoj.

„Nije mi bilo teško da se odazovem Željkovom pozivu jer sam trenutno u Segedinu na pauzi i imam vremena. Ovo je odlična ideja, drago mi je što sam imao čast da otvorim ovakav prvi kamp u našoj Srbiji koji ima cilj usavršavanje rada golmana u rukometu. Verujem da će se nastavljati iz godine u godinu i biti sve bolji i bolji“, rekao je Nenad Šuca Damjanović.

Trenersku ekipu pored Željka i Nenda čine još Adrijana Vuković – nekadašnji rukometni golman, Goran Čabrilo – trener RK „Grafičar“ Bezdan kao i Damir Dunkler – trener iz Sombora koji trenutno vodi žensku ekipu RK „Bajmok“.

„Drago mi je što Željko pokrenuo ovu priču, jer ovako se još nigde nije radilo sa golmanima. Mi smo čini mi se izgubili negde naš sistem branjenja koji smo imali pre, prihvatili smo se skandinavski stil. Po klubovima se malo posvećuje pažnja radu sa golmanima, rade sa ostalim igračima najviše za to verovatno što nema sredstava za još jednog trenera golmana. Nadam se da će sa ovim kampom neće ostati samo na ovom u ova tri dana, nego da ćemo nastaviti u budućnosti sa ovakvim radom“, Damir Dunkler.

Prvog i drugog dana radi se sa golmani dva puta dnevno a trećeg samo pre podne kada se kamp i završava. Željko je veoma zadovoljan odazivom i dolaskom više od 20 golmana i najvažnije mu je da su danas počeli sa radom jer sve je ovo dugo pripremao

„Evo počeli smo, zadovoljan sam odazivom, imamo golmane iz Zrenjanina, Sivca, Bačke Palanke. Došao nam je da nas podrži predstavnik Rukometnog savez Vojvodine, treneri su se odazvali pozivu i ovi igrači imaju priliku stvarno da mnogo nauče i to prenesu u svoje sredine. Nadam se i daljoj podršci i trenera i očekujemo ih sa svojim golmanima i na sledećim susretima. Radimo tri dana po posebnim temama, mislim da će se program svideti golmanima i da će im mnogo koristiti u daljoj karijeri“, završava Željko Hornjak.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad