Yunet
 

Sport

Atletski klub “Maraton” veoma uspešan u 2021. godini

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 12. januar 2022. • 00:00 •

Atletski klub “Maraton” veoma uspešan u 2021. godini

Kada se uskoro bude objavljivalo koji je najuspešniji somborski sportski klub odlučivaće nijanse. Pored boksera, biciklista i rvača u najužoj konkurenciji će svakako biti atletičari tj. klub “Maraton”.

Takmičari AK “Maraton” u 2021. godini osvojili su 27 medalja na zvaničnim državnim prvenstvima i 30 na pokrajinskim. Medalje su osvajane na Kup takmičenjima, mitinzima, krosevim, uličnim trkama širom Srbije. Postavljen je veliki broj ličnih pa i nekoliko državnih rekorda, bilo je i nastupa u reprezentaciji Srbije na dva Balkanska prvenstva.

Od strane Srpskog atletskog saveza u klub je došlo priznanje za najboljeg starijeg pionira u državi, koje je dobio Gregor Sekulić trostruki prvak Srbije, u skoku udalj, skoku u vis i 100m prepone i vicešampionu Srbije u višeboju, kao i priznanje za najboljeg trenera Srbije u starije pionirskoj kategoriji za Miru Trifunov.

S obzirom da su sve ovo u “Maratonu” postigli, kako svi znamo u preskromnim uslovima i uz ogromnu pomoć roditelja, ovo je sigurno jedna od najuspešnijih sezona u klubu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena