Yunet
 

Sport

Počeo 11. Kup Nacija u boksu za žene Sombor 2022.

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 26. januar 2022. • 00:00 •

Počeo 11. Kup Nacija u boksu za žene Sombor 2022.

Posle nekoliko uvodnih borbi u ringu Gradske hale usledilo je svečano otvaranje Kupa Nacija koji se već 5. put za redom organizuje u Somboru. Uz prigodni kulturni program izveden od strane KUD „Ravangrad“ sve učesnike i publiku pozdravili su organizatori i tom prilikom prigodnim plaketama nagradili sve one koji su pomogli a i dalje pomažu da se ovaj turnir na ovako visokom nivou održava u kontinuitetu više od 10 godina.

Pred početak takmičenja, zbog dobro poznate zdravstvene situacije u svetu organizatorima je stiglo i dosta otkazivanja. Nije došlo 5 najavljenih reprezentacija pa se spisak takmičarki smanjio na 150, ali kako kaže direktor turnira Jovica Panić i to je veoma zadovoljavajući broj za jedno kvalitetno takmičenje.Turnir je zvanično otvorio gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković.

U utorak je na programu bilo 12 borbi u elit konkurenciji u kategorijama 54, 60 i 66 kg . Mečevi su većinom završavani jednoglasnom odlukom sudija. U dresu Srbije videli smo tri takmičarke koje su savladale svoje protivnice. To su Natalija Šadrina koja je u kategoriji 60 kg pobedila Taru Bohatjuk iz BiH, Milena Matović koja je pobedila rivalku iz Mađarske i Tijana Milošević koja je bila bolja od Grkinje Mavromati obe u kategoriji do 66 kg. Polufinala u sve tri ove kategorije na programu su u četvrtak. Sada je u Gradskoj hali u toku program u kojem ima 22 borbe u deset kategorija. Na ring će izaći i šest srpskih takmičarki, a o tome ćemo više saznati u četvrtak.

„U suštini smo zadovoljni, okupiti 150 takmičarki u ovakvom vremenu u kome se nalazimo je veliki podvig. Evo uporedo se organizuje Prvenstvo Azije u muškoj i ženskoj konkurenciji i oni imaju prijavljeno svega 11 država i oko 80 takmičara. Ja ovim putem hoću da se zahvalim prvo Gradu Somboru što sve ovo iznosi na viskom nivou uz podršku Bokserskog saveza Srbije. Svi gosti i takmičari su zadovoljni smeštajem, atmosferom sve je najbolje organizovano, svake godine sve bolje i bolje, za što veliko hvala Stojanu Kneževiću i Bokserskom klubu „Sombor“. Nadamo se da će tako biti i da ćemo već 12. Kup organizovati u Somboru sa preko 300 takmičarki“, ističe Jovica Panić, direktor turnira.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena