Yunet
 

Sport

SBK „Speeder“ na turniru serije 250 u Mađarskoj – Boris bez poraza

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 28. februar 2022. • 00:00 •

SBK „Speeder“ na turniru serije 250 u Mađarskoj – Boris bez poraza

Boris Jerković je bez poraza stigao do prvog pa još međunarodnog trofeja u sezoni. ostvarivši šest pobeda u nizu.
Na međunarodnom turniru u crosmintonu serije 250 bodova u mađarskom gradu Šoltu, održanog u subotu, Jerković član SBK “Speeder“ iz Sombora osvaja pehar i zlatnu medalju sa 6 pobeda u nizu.

Finalni meč u seniorskoj kategoriji ostaće upamćen po neobičnoj situaciji koja se retko viđa u današnjem sportu. Boris nam je ispričao da je učesnik turnira bio i najbolji igrač Hrvatske Damir Baković kojeg je posle velike borbe savladao u grupnoj fazi. Hrvatski igrač je pogrešno protumačio pravila o plasmanu iz grupne faze i smatrajući da ne prolazi dalje krenuo kući sa turnira. Boris je saznao da je Baković drugoplasiran i da prolazi dalje, potrčao da ga nađe i zatekao ga na parkingu te vratio rivala na turnir na meč poplufinala. Obojica su dobili susrete i ostvarili plasman u finale.

Ipak u finale Boris ulazi sa povredom mišića i već posle prvih spedera, uz medicinski savet odlučuje da preda meč. Damir Baković tada prilazi glavnom sudiji i on predaje meč. Nakon meča najbolji igrač Hrvatske izjavljuje: „Nisam želeo pobedu na taj način. Boris me je već pobedio u grupnoj fazi, nije fer da danas bolji igrač ne osvoji trofej.“ Ovaj slučaj je presedan na turnirima u krosmintonu i jedna svetla tačka u mračnim vremenima međunarodnih odnosa u kojima živimo.

Pored Borisa u Mađarskoj je iz „Speedera“ nastupilo još 5 somboraca.

Katarina Blažev i Selena Stojačić nastupile su juniorskoj pojedinačnoj i kategoriji parova. U kategoriji parova za juniorke podelile su treće mesto. U pojedinačnoj konkurenciji se somborke sreću u polufinalu, koje dobija Selena i tako bez poraza dolazi do finala u kojem je poražena od prvog nosioca Dudulakove.

Alida i Boris Jerković su nastupili u seniorskoj kategoriji u konkurenciji mešovitih parova stižu samo do četvrtfinala. Alida u pojedinačnoj kategoriji ispada u grupnoj fazi.

U veteranskim kategorijama su nastupili Simana Matković i Slobodan Jerković. Simana završava u grupnoj fazi u pojedinačnoj konkurenciji, ali u kategoriji veteranskih mešovitih parova sa Mađarem Horvatom porazom u polufinalu osvaja treće mesto i bronzu. Slobodan je u kategoriji veteranskih parova poražen u četvrtfinalu u paru sa Mađarem Čehom, dok je u pojedinačnoj kategoriji preko 60 godina osvojio treće mesto sa dve pobede i dva poraza.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena