Yunet
 

Sport

Za vikend u Somboru održano nekoliko prijateljskih utakmica somborskih fudbalskih klubova

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 28. februar 2022. • 00:00 •

Za vikend u Somboru održano nekoliko prijateljskih utakmica somborskih fudbalskih klubova

Somborski fudbalski srpskoligaš „Radnički 1912“ je sa dve prijateljske utakmice proteklog vikenda završio pripreme za nastavak prolećnog dela takmičenja u Srpskoj ligi Vojvodina.

U subotu je na Gradskom stadionu odigran susret sa ekipom FK „Stanišić“ liderom Vojvođanske lige Sever. Ekipa novog trenera „crveno belih“ Saše Stojadinovića je pokazala dobru igru i protivnika iz stepenicu nižeg ranga takmičenja pobedila rezultatom 5 : 1. Svi golovi su viđeni u drugom poluvremenu, a strelci su bili Avdić 2, Antunić, Stevanović i Matijević po jedan gol dok je strelac za ekipu iz Stanišića bio Pjošta. Igrači somborske ekipe, koji nisu imali veću minutažu u do sada odrađenim prijateljskim utakmicama pojačali su omladinski tim „Radničkog 1912“ koji je u nedelju bio sparing partner ekipi FK „ŽAK“ članu Područne lige Sombor. Na stadionu kraj pruge domaćini su pobedili a rezultatom 1:0. Strelac pogotka je bio Strahinja Lučić sredinom drugog poluvremena.

„Radnički 1912“ nastavlja takmičenje u subotu 5. marta utakmicom u Odžacima sa ekipom „Tekstilac“, „Stanišić“ ide 6.marta u goste u Loćenac sa ekipom „Njegoš“. U Somboru će fudbalsko proleće otvoriti „ŽAK“ na svom stadionu u subotu 5.marta kada mu gostuje lider na tabeli ekipa „Bratstvo 2019“ iz Prigrevica. To će biti derbi područnog ranga jer sastaju se prva i druga ekipa na tabeli.

Prijateljski susret je odigrao i FK „PIK“ član MFL 2. razred i to u gostima kod ekipe iz stepenicu višeg ranga „Terekveš“ u Svilojevu. Utakmica je izgubljena visokim rezultatom sa 7 : 1 ali se mora dodati da su „pikovci“ sa kanala još na početku priprema i da ima vremena da se pripreme za nastavak i potvrde dobre partije i zadrže trenutno prvo mesto na tabeli i sledeću sezonu zaigraju u višem rangu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad