Yunet
 

Sport

„Radnički 1912“ doneo bod iz Odžaka, „ŽAK“ izgubio derbi

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 7. mart 2022. • 00:00 •

 „Radnički 1912“ doneo bod iz Odžaka, „ŽAK“ izgubio derbi

Početak prolećnog dela takmičenja u Srpskoj ligi Vojvodina nije doneo mnogo promena na tabeli. Uglavnom su ostvareni očekivani rezultati osim u Staroj Pazovi gde je drugoplasorani „Feniks 1995„ odigrao 0 : 0 sa ekipom iz Rume. Ovaj rezultat odgovara i somborskoj ekipi koja je sa gostovanja u Odžacima došla sa velikim bodom odigravši 1 : 1 sa domaćom ekipom „Tekstilac“. Iako dosta oslabljen zbog bolesti nekoliko prvotimaca sastav Saše Stojadinovića je pokazao dobru igru i sasvim zasluženo doneo bod u Sombor.

Viđena je borbena igra sa obe strane. Domaćin je poveo u 17 minutu posle greške golmana Ćopića strelac je bio Ilić. Iako je imao veći posed „Tekstilac“ to ne koristi dok „Radnički 1912“ propušta nekoliko šansi za izjednačenje. Ono je ipak došlo u 75 minutu. Posle kornera sa leve strane najsnalažljiviji u gužvi pred domaćim golmanom je Vasiljević koji ubacuje loptu u mrežu. Domaćin je vršio pritisak u poslednjih 15 minuta ali nije uspeo da promeni rezultat jer je mladi Ćopić sa nekoliko odbrana ispravio grešku kod prvog gola. Ovaj bod će crveno belima posebno značiti ako se trijumfuje u sledećem 17 kolu kada u Sombor dolazi ekipa „Feniks 1995“, koja je kao što smo već rekli izgubila bod na svom terenu. „Radnički 1912“ je i 7 na tabeli sa 26 dalje bodova.

U Vojvođanskoj ligi Sever predstavnici somborske opštine ostvarili su 2 pobede. U 16 kolu lider na tabeli „Stanišić“ očekivano je u Lovćencu savladao ekipu „Njegoš“ iz donjeg dela tabele rezultatom 3 : 0 dok je „Sloga“ u Čonoplji potvrdila da se ovog proleća neće dolaziti u Čonoplju na popravljanje gol razlike i ostvarila prvu pobedu u sezoni savladavši ekipu „Bajša“ rezultatom 2 : 1.

Prolećni deo Područne fudbalske lige počeo je derbijem u Sombor u kojem su se susrele prva i druga ekipa na tabeli. „Bratstvo 2019“ iz Prigravice je pokazalo zašto je lider na tabeli sa velikom bodovnom prednošću i pobedilo domaći „ŽAK“ rezultatom 2 : 0. „Kordun“ iz Kljajićeva je kao gost u Tovariševu izgubio sa 2 : 1 dok je „Radnički“ Sombor u Kupusini kao domaćin izgubio sa 1 : 0 od ekipe „Budućnost“ iz Mladenova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena