Yunet
 

Sport

Održan 13. vikend „Đak sport Lige budućih šampiona Sombor 2022“

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 8. mart 2022. • 00:00 •

Održan 13. vikend „Đak sport Lige budućih šampiona Sombor 2022“

Posle 13. kruga ili vikenda najmasovnijeg turnira u regionu u malom fudbalu za najmlađe generacije fudbalera „Đak sport – Liga budućih šampiona – Sombor 2022.“, ostalo je još dva vikenda i kreću završnice i podela medalja, pehara i za najuspešnije počinju pripreme za odlazak na Regionalno takmičenje koje se tradicionalno poslednjih godina održava na Zlatiboru.

U subotu 5. marta odigrano je 9 utakmica i postignuto 42 pogotka, a u nedelju na isto toliko mečeva postignuto je 48 golova.

Ekipa „Odžaci„ 2011 i ovog vikenda potvrđuje da je jedna od naboljih ekipa ove godine i u dve utakmice u subotu ostvaruje 2 pobede sa gol razlikom 9 : 0. Četiri utakmice su odigrali i dečaci iz „TSC“ iz Bačke Topole i ostvarili 3 pobede i jedan nerešen rezultat. Videli smo još ekipe „Kordun“ iz Klajićeva, „Mladost“ iz Apatina, kao i somborske ekipe „Radnički 1912“, „Internacional“, „Spektar“ i „Oranž“.

U nedelju program otvaraju dečaci generacije 2013. Ekipa somborskog „Spektra“ ostvarila je važnu pobedu protiv vršnjaka iz „Radničkog 1912“. U borbi za prvo mesto u ovom godištu su „Spektar“ i „TSC“, obe ekipe imaju po 9 pobeda i 1 poraz, a ostalo je još 2 kola pre završnice. Pobedom od 4 : 1, „Spektar“ se pokazao kao veliki favorit.

„Bilo je teško, ali smo uspeli da preokrenemo rezultat i pobedimo. Dao sam dva gola. Sada smo drugi ali trudićemo se da pobedimo. Treniram već dve godine i jedva čekam sledeću nedelju i novu utakmicu“, ističe Mihajlo iz FK „Spektar“.

Drugi meč u nedelju su odigrali veliki rivali „Internacional“ i „Oranž“ u generaciji 2009. U ovoj utakmici ovog puta se istakla jedna devojčica.

„Bilo je teško na početku ali smo pobedili. Imam želju da budem fudbalerka i nije mi nimalo teško da igram sa dečacima. Nisam još bila na završnici ali imam želju da odem tamo sa ovim dečacima, a šta će biti kasnije videćemo“, iskrena je Milica iz FK „Internacional“.

„Ja sam bio prošle godine na Zlatiboru. Jeste da smo jednu utakmicu dobili pa dve izgubili i ispali iz četvrtfinala, bilo je odlično. Mogli smo bolje možda ali biće prilika drugi put“, završava Aleksandar iz FK „Internacional“.

Ekipe „TSC“ su bile nepobedive u nedelju., 3 susreta 3 pobede. Videli smo još dečake iz „Mladosti“ Apatin, kao i „Radnički 1912“ i „ŽAK“ iz Sombora.

Kao što smo već rekli – još dva kola pa poslednjeg vikenda u martu kreće završnica.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad