Yunet
 

Sport

Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije, posetio Sombor

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 11. mart 2022. • 00:00 •

Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije, posetio Sombor

PU „Vera Gucunja“ i Grad Sombor deo su projekta Sportskog saveza Srbije i Saveza za predškolski sport i fizičko vaspitanje a koji se realizuje uz podršku Ministarstva omladine i sporta, pod nazivom „Sport je važan da bi bio zdrav i snažan“. U okviru akcije poseta lokalnim savezima u kojima se ovaj projekat sprovodi Sombor su posetili Davor Štefanek, predsednik SS Srbije i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković.

Program „Sport je važan da bi bio zdrav i snažan“ podrazumeva razvoj predškolskog sporta, odnosno potpuno besplatno fizičko vaspitanje kod dece predškolskog uzrasta u cilju da se kroz posebno osmišljen set vežbi utiče na pravilan razvoj, kao i na povećanje broja dece u sportu.

Predstavnici Sportskog saveza Srbije su ovom prilikom bili na stadionu, gde su posetili male fudbalere, zatim u Sportskom centru „Soko“ su posetili čas fizičkih aktivnosti dece predškolskog uzrasta, u okviru projekta i na kraju su posetili najmlađe košarkaše u KK „Joker“ na treningu u Gradskoj hali. Kao poklone deci doneli su setove sportskih rekvizita i komplete sportskih majica i dresova.

„Okupili smo se pre svega zbog ove dece i zbog akcije koju je Sportski savez Srbije pokrenuo prošle godine sa Savezom za predškolski sport i fizičko vaspitanje pod nazivom „Sport je važan da bi bio zdrav i snažan“. U to smo uključili decu predškolskog uzrasta. Ja se nadam da će ovaj projekat rasti iz godine u godinu i obihvatiti što više ustanova. Cilj nam je da probudimo svest već kod ovako male dece o važnosti sporta za razvoj, ne samo fizički, nego i mentalni. Mnogo dece imamo sa iskrivljenim kičmama, ravnim stopalima i slično. Sa ovakvim akcijama ćemo to sigurno pobediti. Cilj je naravno i to da im najomiljeniji predmet u školama, kada krenu u njih, bude upravo čas fizičkog vaspitanja. U ovakvim posetama donosimo kao prvo podršku u svim vidovima od materijalnih, što je najvažnije naravno, do duhovnih. Doneli smo poklone u vidu sportskih rekvizita i lopti, fudbalskih, košarkaških, odbojkaških, ako i majica. Svega ovoga ne bi bilo da nemamo veliku podršku na svim nivoima naročiti onim najvišim, a tu mislim na Ministarstvo omladine i sporta, koje vodi Vanja Udovičić, zatim Olimpijskog komiteta i naravno na državu i Vladu Srbije. Sami vidite i znate koliko se ulaže u sport, sportsku infrastrukturu, tako nikad nije bilo i nadam se da će sve to doprineti da neko, možda i od ove dece ovde, jednog dana bude vrhunski sportista i doprinese da vrlo brzo osvojimo još koju olimpijsku medalju i premašimo brojku 9, koliko smo i osvojili u Tokiju“, ističe Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije.

Davor Štefanek, predsednik SS Srbije, je ovom prilikom rekao i to da voli da dođe u Grad Sombor jer je to Grad sporta iz kojeg potiču mnogi vrhunski sportisti, kao i to da se u njemu oseća kao u svojoj Subotici. Takođe je otkrio da se ove godine očekuje da finale „Seoskih igara Sportskog savaza Srbije“ bude održano u Somboru, i da jedva čeka da tom prilikom ponovo dođe u naš grad.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena