Yunet
 

Sport

„Somaratonci“ proteklog vikenda trčali u Novom Sadu i Pečuju

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 15. mart 2022. • 00:00 •

„Somaratonci“ proteklog vikenda trčali u Novom Sadu i Pečuju

Damjana Perenčević, članica Atletsko – rekreativnog kluba “Somaraton”, pobedila je proteklog vikenda na 8. “Novosadskom krosu za dečiji osmeh”.

U trci koja je u subotu održana u Kameničkom parku učestvovalo je oko 300 trkača na distancama od četiri i deset kilometara. Damjana je pobedila u kraćoj trci i tako pobedom započela ovogodišnju sezonu kroseva i trka koje je očekuju. Potrebno je istaći da je stazu od 4 km istrčala njena mlađa sestra Katarina Perenčević dok su dužu trasu od 10 kilometara istrčali Zoran Nikolić, Miroslav Liščević i Jelena Stanimirović, kao i to da je u organizaciji trke učestvovao je i član ARK Somaraton – Milan Kovačić – Mumba.

“Somaratonaca” je bilo i u nedelju u Pečuju u Republici Mađarskoj, na 38. izdanju trke Pečuj – Harkanj u dužini od 25.6 kilometara. Izuzetno teška staza sa nekoliko stalnih i strmih uspona bila je pravi izazov za sve trkače, a posebno za članove somborskog kluba koji nemaju uslove za trening u strmim uslovima. U konkurenciji oko 300 trkača somaratonac Džejms Ins pokazuje odličnu formu i trku završava na odličnom 14. mestu dok je Damir Marković trku završio na 21. mestu i 5. mestom u svojoj starosnoj kategoriji. Veoma izazovnu stazu, dužu od polumaratonske distance, savladali su i somaratonci Dejan Nikolić i Đorđe Munjas.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena