Yunet
 

Sport

Potpisani ugovori o sufinansiranju i stipendiranju sportskih klubova i sportista

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 17. mart 2022. • 00:00 •

Potpisani ugovori o sufinansiranju i stipendiranju sportskih klubova i sportista

U prostorijama Sportskog saveza Grada Sombora u protekla tri dana organizovano je potpisivanje Ugovora o dodeli novčanih sredstava sportskim klubovima, trenerima i sportistima, koja su raspodeljena na osnovu prijava na Javni poziv Grada Sombora za sport koji je objavljen u januaru ove godine.

U ponedeljak ugovore su potpisivali klubovi koji su sredstva dobili kao klubovi od posebnog značaja i svi fudbalski i rukometni klubovi. Podsetimo u red klubova od posebnog značaja uvršteni su FK „Radnički 1912“ (12,2 miliona dinara), KK „Džoker“ (4.84 miliona) i BK „Sombor“ (4.74 milona) i RK „Soko“ (1.1 milion). Nešto više od 31 milion dinara opredeljeno za godišnje programa klubova, a Ugovore su predstavnici klubova potpisivali u utorak i sredu. Ugovore su u sredu i potpisivali stipendisti kojima je raspodeljeno 3 miliona dinara. Odobreno je 28 stipendija 11 kadetskih stipendija, 8 juniorskih, 8 seniorskih, kao i 1 pionirska stipendija.

„Ovo mi je četvrti ili peti put da dobijem stipendiju. Mnogo to znači za jednog mladog sportistu. Potrošim ih uglavnom na opremu. Mislim da je tih 9 hiljada u narednih 12 meseci, značajno i savetovao bih drugima da se se trude da zasluže to“, ističe Nemanja Bukalov, stipendista SSK „Polet“.

„Imam 17 godina i ovo mi je drugi put da dobijam stipendiju. Mnogo mi je značilo to prošle godine pa verujem i znam da će i ove. Ja to uglavnom potrošim na neka svoja zadovoljstva. Malo sam nezavisniji od roditelja. Ove godine bi trebalo da idem na Evropsko u junu, izborno je u aprilu pa ćemo videti“, zaključuje Nikolas Andrić, stipendista Kajak klub „Dunav“ Bezdan.

Broj klubova koji su dobili sredstva je 80, prijavljeno je bilo 82 ali su prijave 2 kluba odbijene zbog kako se navodi neispunjavanja opštih uslova konkursa (FK Radnički i USR Poštar).

Prema Odluci o Budžetu Grada Sombora za 2022. godinu za sve programe klubova, plate trenera i stipendije opredeljeno je i podeljeno 64 miliona dinara za 2022.godinu

Posmatrano procentualno najviše novca je otišlo na 18 fudbalskih klubova (43.89 odsto), borilački sportovi (osam klubova – 12.82%), odbojka (četiri kluba – 9.23%), košarka (dva kluba – 8.10%), rukomet (šest klubova – 6.09%), rvanje (dva kluba – 3.34%) i kuglanje (tri kluba – 1.97%).

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad