Yunet
 

Sport

„Vihor“ ostvario plasman u Super ligu Srbije

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 21. mart 2022. • 00:00 •

 „Vihor“ ostvario plasman u Super ligu Srbije

Somborski Kuglaški klub „Vihor“ savladao je u poslednjem kolu Prve lige Srbije grupa Vojvodina, najvećeg rivala ekipu „Apatin“ i tako se naredne godine takmiči uz ekipu „Kordun“ iz Kljajićeva u kuglaškoj Super ligi Srbije. U poslednjem 18. kolu na kuglani u Kljajićevu somborci su pobedili komšije iz Apatina sa 5:3 (3.379:3.298). U somborskom prvoligašu blistali su Petar Mudrić, Damir Trivić i Danilo Mandić. „Vihor“ je dobio dodatne poene na broj srušenih čunjeva, i zahvaljujući tome ostvarena je pobeda vredna višeg ranga.

Poslednje kolo je održano i u Super ligi Srbije. Proteklog vikenda ekipa „Kordun“ je izgubila od „Tehnomanije“ iz Beograda u gostima rezultatom 6:2 (3.380:3.347) i završila sezonu na 7. mestu sa 14 bodova. Novi prvak države je ekipa „Beograd“, „Spartak 024“ iz Subotice je vicešampion, dok je treći „Metalac“ iz Gornjeg Milanovca. Iz lige ispadaju „Kragujevac“ i „Tehnomanija“.

U Prvom vojvođanskom rangu još sezona nije završena. U derbiju 20. kola ekipa „Kljajićevo“ izgubila je u Novom Sadu od ekipe „Radnički“ rezultatom 7:1 (3178 : 3041) i prepustila lidersku poziciju na tabeli „Hajduku“ iz Kule. Do kraja je još dva kola.

U pretposlednjem kolu poslednjeg vikenda marta meseca „Kljajićevo će dočekati „Eđšeg“, a „Hajduk“ je domaćin ekipi „Spens“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena