Yunet
 

Sport

Uspešan vikend somborskih fudbalera

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 21. mart 2022. • 00:00 •

Uspešan vikend somborskih fudbalera

Fudbaleri Saše Stojadinovića odoleli su i na drugom gostovanju u ovoj sezoni i to u Vršcu igrajući u 18. kolu sa liderom na tabeli Srpske lige Vojvodina ekipom OFK“ Vršac“.

„Radnički 1912“ je prikazao sigurnu igru, odbrana je odlično obavila sve zadatke, a mladi golman Ćopić je bio nesavladiv za domaće napadače, dok je napad uvek bio spreman za kontru. „Vršac“ je bio nešto opasniji na početku i u finišu meča ali ipak „Radnički 1912“ osvaja vredan bod i u trećoj utakmici ove polusezone ostaje neporažen.

U 19. kolo „Radnički 1912“ ulazi sa 7. mesta i osvojenih 30 bodova što je samo 4 boda manje od drugoplasirane ekipe „Feniks 1995“, koja nije odigrala „derbi“ sa ekipom „Tekstilca“ zbog velikog broja bolesnih igrača u ekipi gostiju. U svakom slučaju somborski „crveni“ se polako ali sigurno mešaju u redosled ekipa na čelu Srpske lige Vojvodina.

Vojvođanski ligaši somborske opštine i dalje su bez poraza. U 18. kolu „Sloga“ iz Čonoplje kao poslednji klub na tabeli pobeđuje u nedelju u Novom Žedniku ekipu „Preporod“ koja je 8. na tabeli rezultatom 2 : 1 i ostvaruje treću pobedu za redom. Lider na tabeli “Stanišić“ u Čelarevu takođe ostvaruje očekivanu pobedu protiv ekipe „ČSK“ , koja je pri dnu tabele. Rezultat 3 : 0. „Stanišić“ je prvi na tabeli sa 8 bodova prednosti ispred drugoplasirane ekipe, a 14 ispred od treće. „Sloga“ je sada u šansi da sledećeg kola u Čonoplji sa nova tri boda prepusti ekipi „Njegoš“ začelje tabele.

„Crno beli“ područni debi PFL Sombor u 18. kolu pripao je sasvim zasluženo i ubedljivo domaćinima ekipi „ŽAK“. Na stadionu kraj pruge viđeno je 6 golova i to svi u mreži ekipe „Kordun“ iz Kljajićeva. Dva pogodka su viđena u prvom delu, a dominacija se nastavila i u drugom sa još 4 gola. Najefikasniji je bio Hoscieslavski sa 3 gola , dok je dva dao iskusni Dabić, a jedan Lučić. „ŽAK“ je pokazao komšijama zašto je u vrhu tabele i ovakvom igrom ispuniće sve ciljeve zacrtane od strane stručnog štaba za ovu sezonu. Somborski „Radnički“ je očekivano u subotu u Kupusini izgubio od vodeće ekipe na tabeli „Bratstvo 2019“ rezultatom 0 : 3.

U nedelju se takođe nastavilo i prvenstvo Međuopštinske lige razred 1. Vodeće ekipe su ostvarile pobede u 15. kolu. Lider na tabeli OFK „Odžaci“ pobedilo kao domaćin „Graničar“ iz Riđice sa 5 : 0, drugoplasirani „Hajduk“ iz Stapara u Deronjama pobedio „Omladinac“ sa 5 : 1, a treća ekipa, „Kula“ je bila domaćin „Zadrugaru“ iz Srpskog Miletića i pobedila ga 1 : 0. U Bačkom Bregu „Dinamo 1923 “ pobedio je „Omladinac“ sa Bukovca sa 3 : 2. „Dunav“ Bački Monoštor i „Mladosti“ iz Kruščića igrali nerešeno 2 : 2 kao i „Aleksa Šantić“ i „Polet“ iz Sivca 1 : 1. U sedmom susretu „Terekveš“ u Svilajevu izgubio od „BSK“ iz Bačkog Brestovca sa 1 : 3.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad