Yunet
 

Sport

Održan 15. vikend “Đak sport lige”

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 22. mart 2022. • 00:00 •

Održan 15. vikend “Đak sport lige”

Posle 15. vikenda odigravanja utakmica na terenu „Oranž“ Arene u Somboru, dolazi do rapleta takmičenja koje je i ove godine kao i svake donelo mnogo uzbudljivih susreta najmlađih fudbalera sa prostora Severne i Zapadne Bačke.

I ovoga puta odigrano je po 9 utakmica u subotu i 9 u nedelju. U subotu je postignuto 56 golova. Za ovu efikasnost bili su zaslužni dečaci „Spektra“ i „Radničkog 1912“ u generaciji 2012. koji su napunili mreže svojih protivnika i time još jednom potvrdili da su najbolje ekipe u ovom godištu. Ipak prvo mesto je samo jedno i zasluženo je na njemu ekipa „Radnički 1912“, koja ima bodovnu prednost koja joj donosi siguran odlazak na Zlatibor i opušten nastup poslednjeg dana turnira.

„Ove ekipe su stvarno skup velikih individualaca, biće teško to zadržati u našim redovima, mnogi se tu pitaju i oni sami i njihovi roditelji. A mi kao klub ćemo se truditi da ih zadržimo što duže. Imamo ovde šansu da skoro u svim generacijama uzmemo neku od medalja i ponosni smo na to naravno. Deca odlično rade i zaslužili su sve“, ističe Blaško Milojev, trener u FK „Radnički 1912“.

Pored pomenutih ekipa u subotu su pored somborskih ekipa igrali još „Kordun“ iz Kljajićeva i „Mladost“ iz Apatina. Većina utakmica je igrana bez većih tenzija jer su situacije dosta jasne na tabelema generacija koje su ovog dana izlazile na teren, a iznenađenja nije bilo.

Slično je bilo i u nedelju. Postignutio je 53 gola. Ekipa „Odžaci“ kao i do sada bez poraza sa generacijom 2011. „TSC“ 2010 je pobedom nad „Spektrom“ ostao na prvom mestu na tabeli sa bodom prednosti ispred „Internacionala“, tako da će se u međusobnom duelu rešiti prvak sledećeg vikenda.

Raspored je takav da sledećeg vikenda ima nekoliko utakmica koje će biti veoma uzbudljive i direktno odlučivati za osvajanje šampionskih zvanja. U subotu 26. marta o prvom mestu u generaciji 2009 će odlučivati susret „Radnički 1912“ i „Spektar“ . U prednosti je „Radnički“ jer mu odgovara i nerešeno, prvi je na tabeli bez poraza, a rival je drugi sa 3 boda manje. Ekipi „Oranž“ će ostati da u meču sa ekipom i „Mladost“ iz Apatina potvrdi 3. mesto.

U nedelju, 27. marta, se odlučuje plasman u generaciji 2010. i to u direktnom susretu ekipa „TSC“ i „Internacional“. Ekipa iz Bačke Topole je pred poslednji meč u prednosti jer ima bod više, tako da je somborskoj ekipi potrebna pobeda.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena