Yunet
 

Sport

“Radnički 1912”, “Sloga” i “Stanišić” očekuju sigurne trijumfe

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 25. mart 2022. • 00:00 •

“Radnički 1912”, “Sloga” i “Stanišić” očekuju sigurne trijumfe

FK “Radnički 1912” krenuo je veoma dobro prolećni deo sezone u Srpskoj ligi Vojvodina. U susretima sa rivalima iz gornjeg dela tabele doneo je po bod sa dva gostovanja i ostvario trijumf na svom terenu. Ekipa Saše Stojadinovića jeste 7. na tabeli ali samo sa 4 boda manje od drugoplasiranog “Feniksa”. Šest ekipa je u malom bodovnom razmaku i svaki bod do kraja takmičenja je itekako važan. Somborska ekipa će u subotu na Gradskom stadionu u 19. kolu biti domaćin imenjaku iz Zrenjanina, koji je bliže dnu tabele nego sredini. U jesenjem delu “Radnički 1912” je slavio i u Zrenjaninu i u Somboru sve osim pobede domaćina bio bi neuspeh. Utakmica počinje u 15 časova. Recimo još da je odložen derbi Srpske lige Vojvodina u Odžacim između “Tekstilca” i “Vršca” zbog bolesti igrača domaćeg tima i održaće se naknadno.

19. kolo Vojvođanskog Severa obeležiće dva derbija. Prvi je u subotu “derbi začelja” u kojem igraju poslednji tim na tabeli “Sloga” i pretposlednji “Njegoš”. Tim iz Čonoplje je proleće počeo sa tri pobede i to se očekuje i sada protiv gostiju iz Lovćenca, kojem će ako se to dogodi prepustiti poslednje mesto na tabeli. Drugi “derbi” je u nedelju u kojem se sastaju prva i druga ekipa na tabeli. Domaćin ekipa “Stanišić” ima prednost 8 bodova ali “Bačka 1901” iz Subotice sa drugog mesta čeka svaki kiks lidera na tabeli da mu se približi jer ima još dosta da se ugra ovog proleća. Obe utakmice počinju u 15 časova.

U 19. kolu Područnog fudbalskog ranga predstavnici somborske opštine igraju u subotu i nedelju. U subotu će “Radnički” Sombor, ekipa koja još nema bodova na svom saldu, gostovati u Bačkom Gračacu, koji je 8 na tabeli. U nedelju će “Kordun” iz Kljajićeva biti domaćin ekipi “Budućnost” iz Mladenova i pokušati da ostvari prvi trujumf u prolećnom delu lige, jer do sada imaju 2 poraza i jedan nerešen ishod. Drugoplasirani tim lige “ŽAK” je u prethodna dva susreta pokazao odličnu formu i osvojio maksimalan broj bodova, da li će se niz nastaviti videće se u nedelju kada se gostuje ekipi “Budućnost” u Paragama. Sve utakmice počinju u 16 časova.

Međuopštinska liga u nedelju se nastavlja utakmicama 16.kola. lider na tabeli OFK “Odžaci” biće gost na Bukovcu ekipi “Omladinac”. “Hajduk” će u Staparu doćekati “Terekveš” iz Svilajeva a “Kula” je gost u Bačkom Brestovcu. “Polet” će u Sivcu biti domaćin ekipi “Dunav” iz Bačkog Monoštora, “Mladost” u Kruščiću ekipi “Omladinac” iz Deronja, “Zadrugar” u Srpskom Miletiću ekipi “Dinamo 1923” iz Bačkog Brega a u Riđici je komšijski drbi između “Graničara” i ekipe “Aleksa Šantić”. Sve utakmice počinju u 15 časova.

Ovog vikenda nastavlja se i takmičenje Međuopštinskog 2.razreda. Jesenji prvak “PIK” iz Sombora prolećnni deo sezone otvara sa ekipom “Sport” iz Bezdana na svom terenu kraj kanala, “Telečka” je domaćin ekipi “Jedinstvo” iz Ribareva a u Sonti “Dinamo” je domaćin ekipi “jedinstvo” iz Lemeša. Slobodna je ekipa “Polet” iz Rastine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena