Yunet
 

Sport

Poznati prvi putnici za Finale turnira najmlađih fudbalera „Đak Sport Liga budućih šampiona 2022“

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 29. mart 2022. • 00:00 •

Poznati prvi putnici za Finale turnira najmlađih fudbalera „Đak Sport Liga budućih šampiona 2022“

Na prestižnom i najmasovnijem turniru u malom fudbalu za najmlađe generacije koji se igra, širom Srbije i regiona, pa i u našem gradu, u ambijentu “Oranž” Arene ušlo se u samu završnice. Proteklog vikenda svoje poslednje utakmice odigrale su generacije 2009. i 2010. i poznati su prvi klubovi koji će imati svoje predstavnike na završnom turniru na Zlatiboru, koji će okupiti pobednike turnira koji se od novembra meseca igraju širom Srbije i Regiona.

U subotu je na program bilo 5 utakmica od kojih su 2 direktno odlučivale o poziciji na tabeli za generaciju 2009. Pre njih je u generaciji 2011 “Radnički 1912” pobedio “Internacional” sa 3 : 1, a “Spektar” ekipu “Oranž” sa 5 : 0. U trećem meču igrale su generacijie 2014. i “Radnički 1912” je pobedio “Internacional” sa 7 : 4. Četvrtim i petim susretom ovog dana završeno je takmičenje u generaciji 2009.

U susretu koji je odlučivao o trećem mestu na tabeli sastali su se ekipe “Oranž” I “Mladost” iz Apatina. Ekipi domaćina koju predvodi Milan Tintor, trebalo je da potvrdi treće mesto na kojem je i bila veći deo turnira. I to su i uradili, savladali su u veoma zanimljivoj utakmici, vršnjake iz Apatina rezultatom 5 : 2 i sasvim zasluženo osvojili bronzanu medalju ove godine.
Odluku o prvaku u međusobnom susretu donosile su ekipe “Spektar” i “Radnički 1912”. Ekipi “Spektar” sa obzirom na stanje na tabeli trebala je pobeda ali od 3 gola razlike za prvo mesto. U slučaju da bude 2 gola igrala bi se još jedna utakmica – majstorica. “Radničkom 1912” odgovaralo bi sve ostalo i prvo mesto je garantovano. U veoma neizvesnom susretu dve sigurno najbolje ekipe u ovoj generaciji rezultat je bio 3 : 2 za “Spektar”, tako da i pored poraza ekipa “Radnički 1912” osvaja trofej. Gol odluke pri vođstvu “Spektra” od 3 : 1 postignut je u samom finišu susreta. Tužni su bili igrači u plavo belim dresovima ali Pehar osvaja i na Zlatibor odlazi protivnik koji je ipak većinu turnira bio na prvom mestu na tabeli.

Veoma uzbudljivo je bilo i u nedelju kada se odlučivalo o pobedniku u generaciji 2010. U direktnom susretu prvo su “Spektar” i “Oranž” odlučivali o pozicijij broj tri i bronzanoj medalji. U neizvesnoj utakmici “Spektar” pobeđuje minimalcem 1 : 0 i jučerašnjoj srebrnoj medalji svom klubu donose i bronzanu. Poslednja utakmica u ovoj generaciji donela je pravi spektakl u “Oranž” Areni. Sastali su se ekipa “TSC” iz Bačke Topole, veliki favorit u ovoj generaciji i somborski “Internacional”. Pre utakmice po stanju na tabeli “TSC” ima bod prednosti i odgovara mu i nerešeno za titulu. U meču sa puno lepih akcija, golova i preokreta pobeđuje “Internacional” rezultatom sa 4 : 2. Nadigrali su u svim elementima favorizovanog protivnika i više nego zasluženo osvojili Turnir, pehar, zlatnu medalju i šansu da se predstave na završnici na Zlatiboru u maju mesecu ove godine.

„Prvo da se zahvalim ekipi iz Topole na fer i korektnoj igri i dobro odigranom turniru. Ova generacija je skup talentovanih dečaka sa jakim karakterom i to su danas pokazali. Bila nam je potrebna pobeda, a gubili smo veći deo utakmice, ali uspeli smo. Pobedili i pretekli smo ih na tabeli. Nadam se da ćemo ovakvi biti i na Zlatiboru. Daćemo sve od sebe kao i na svakoj utakmici, ali na turniru se ne pitamo samo mi, ja verujem ipak u ovu ekipu da ćemo doći do pobedničkog postolja“, ističe Mladen Vuković, FK “Internacional”.

Sledećeg vikenda tj. u subotu 2.aprila odigraće se i završnice u ostalim generaciija i sledi nam sigurno još jedan zanimljiv, ali nažalost, poslednji dan za ovu sezonu u “Oranž” Areni.

FK “Radnički 1912” (2009) : Laslo Koberski, Uroš narančić, Nemanja Kvrgić, Vojin Janković, Veljko Grahovac, Bojan Borota, Edin Jusufi, Ognjen Vojvodić,Miloš Vukelić, Filip Forgić, Nemanja Vuletić, Lazar Mrđenov I Mihajlo Šnaderbek i trener Miloš Mijić.

 

FK “Internacional” (2010) : Andrej redžić, Rastko Kosanović, Konstantin Đipanov, Dejan Periškić, Nemanja Đurin, Aljoša Petrović, Vid Matarić, Aleksandar Mikač, Marko Špišak, Stefan Moravčević, Milica Šarčanski, Miljan Abramović i trener Mladen Vuković.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad