Yunet
 

Sport

(VIDEO) Rvački klubovi „Soko“ i „Radnički“ osvajaju medalje na Pokrajinskim i Državnim takmičenjima

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 4. april 2022. • 00:00 •

(VIDEO) Rvački klubovi „Soko“ i „Radnički“ osvajaju medalje na Pokrajinskim i Državnim takmičenjima

Kadetska rvačka ekipa RK “Soko” osvojila je ekipno drugo mesto na Državnom prvenstvu koje je održano u Valjevu 2. aprila. U ekipi koja je brojala 12 takmičara petoro je osvojilo plasman za pobedničko postolje i doprileo osvajanju ekipnog srebra.

Najveći uspeh je postigao Lazar Dedić osvajanjem prvog mesta i zlatne medalje. Mora se spomenuti da je Lazaru, koji puni 15 godina u novembru ove godine ovo peta titula državnog prvaka u tek započetoj rvačkoj karijeri.

Osim njega, iz Valjeva su se sa bronzanim medaljama vratili Simo Jovišić, Aleksej Živanović, Marko Fratrić i Aleksa Vadaš.

Treba napomenuti i to da su u Valjevu Grad Sombor i svoj klub “Radnički” predstavljala dva takmičara. Srećko Malbaša u kategoriji do 45kg i Patarčić Mladen do 110 kg.

Mladen je izgubio za treće mesto dok je Srećko sve u kategoriji pobedio i time postao šampion Srbije.
Dan kasnije 3.aprila ekipa Rvačkog kluba “Radnički” Sombor nastupila je u Molu na Prvenstvu Vojvodine U 13 i osvojila ekipno drugo mesto. Somborski tim predstavljalo 12 takmičara, a petoro je osvajalo medalje. Najuspešniji je bio Nikola Gunj sa ubedljivim pobedama. Treća mesta su osvojili: Mladen Batalo, Uroš Ilić, Jovan Kosovac i Mihajlo Anđelić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena