Yunet
 

Sport

Somborac Jovan Nikolić – „zlatni dečko“ srpskog boksa

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 7. april 2022. • 00:00 •

Somborac Jovan Nikolić  – „zlatni dečko“ srpskog boksa

Gradonačelnik Sombora je u sredu priredio prijem za “zlatnog dečka” srpskog boksa Jovana Nikolića od nedavno člana Bokserskog kluba “Sombor” i nosioca priznanja “Najbolji bokser međunarodnog turnira 59.Beogradski pobednik 2022.”. Zajedno sa Jovanom gosti gradonačelnika Ratkovića bili su i ostali bokseri somborskog kluba koji su učestvovali na turniru kao i treneri.

Prijem je organizovan, podsetimo povodom osvajanja zlatne medalje Jovana Nikolića u kategoriji do 75 kilograma i dobijanja posebne nagrade za najboljeg boksera.

“59. Beogradski pobednik – Memorijal Branko Pešić” u Beogradu je održan od 29.marta do 2.aprila i na njemu su učestvovali takmičari i takmičarke iz 21 zemlje. Bokserski klub “Sombor” na ovom takmičenju predstavljali su internacionalci Jababu Mađi i Antonio Biset, zatim Nazif Sejdi, Nikola Knežević kao i Vladimir Gubaš. Šteta je što Omer Ametović, zbog povrede, nije ulazio u ring na ovom turniru.

Jovan Nikolić, inače iz Veternika, član je somborske ekipe od pre 6 meseci i najintresantniije u njegovoj karijeri je to što je on važio i bio najveći potencijal srpskog kik boksa, borac koji je osvojio nebrojeno mnogo državnih i internacionalnih prvenstava, bio prvak Evrope, vice prvak sveta, ali uz svog vernog pratioca i trenera Zorana Bačulova odlučuje da promeni sport i počinje da se bavi boksom. Ubrzo dolazi do saradnje sa BK “Sombor” i trofeji su počeli da stižu kao i nadimak “zlatni dečko srpskog boksa”. Tri fantastične borbe, zlatna medalja, pehar za najboljeg boksera u Beogradu i sada svi govore o Jovanu.

„Prošle godine sam više počeo da pratim boks i odlučio da promenim sport. Želeo sam da se priključim jednom dobrom klubu i zahvaljujući poznanstvu mog trenera sa Stojanom Kneževićem, došlo je do dogovora koji odgovara svima i mislim da nisam pogrešio. Veoma sam zadovoljan što se sada mnogo ulaže u ovaj sport, organizacija i savez, kao i klub “Sombor” rade fantastično i drago mi je što sam ovde. U kik boksu sam osvojio 2 Evropske medalje, 2 Svetska kupa, 2 puta sam bio vice prvak sveta, naravno svemu su prethodile pokrajinske i državne šampionske medalje, a imao sam i 8 profesionalnih borbi koje sam sve dobio. Ovde u beogradu imao sam 3 meča, prvo sam pobedio boksera iz Velsa, zatim Engleza i na kraju finale sa Kazahstancem. Najteže je bilo sa englezom, kada sam njega pobedio znao sam da uzimam zlato“, ističe Jovan Nikolić.

„Pre godinu dana Jovan je krenuo razgovor sa ciljem da mi kaže da želi da pređe na boks. Bio sam malo skeptičan jer je sjajan bio u kik boksu, mnogo smo uložili truda i rada, ali podržao sam ga, pristao sam i Jovan me je oduševio. Počeli smo od lakših takmičenja i turnira, došli do kontakta i saradnje sa izuzetnim trenerom iz Sombora Stojanom Kneževićem i odlučili se na saradnju. Imamo odlične uslove, odličnu ekipu boksera uz sebe i sada nam rastu apetiti, imamo puno planova“, završava Zoran Bačanov, trener.

Jovanu Nikoliću šampionski pehar u Beogradu uručio je bivši osvajač ovog prestižnog takmičenja Ivan Ribać.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad