Yunet
 

Sport

(VIDEO) 21. kolo SLV – „Radnički 1912“ : FK „Dinamo 1945“ 3 : 0

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 11. april 2022. • 00:00 •

(VIDEO) 21. kolo SLV – „Radnički 1912“ : FK „Dinamo 1945“  3 : 0

Podmlađeni sastav ekipe “Radnički 1912” savladao je neugodnog protivnika iz Pančeva rezultatom 3 : 0.

U 21. kolu SL Vojvodina u Somboru, po hladnom i vetrovitom vremenu, publika je videla jednu zanimljivu utakmicu u kojoj je domaćin sasvim zasluženo pobedio . Iako bez nekoliko standardnih prvotimaca ekipa Saše Stojadinovića je odigrala možda i najbolju utakmicu ovog proleća.

Krenulo se ofanzivno od samog početka i samo je golman gostiju sprečio da domaćin ode na odmor sa nekoliko golova prednosti. Šuteve Juhika i Kačarevića su svi videli u mreži, ali ostalo je bez golova u prvih 45 minuta.

U drugom poluvremenu gosti su mnogo bolji. Domaćin bez šansi, a gosti posle kornera u 62. minutu i gužve u šesnaestercu dobija da priliku da povede, jer sudija pokazuje na penal posle igranja rukom domaćeg igrača. Ipak mladi Ćopić, hvata živu loptu igraču iz Pančeva i dobija veliki aplauz malobrojne publike. To kao da je probudilo malo uspavane domaće igrače i odličnu akciju već u 66.minutu mladi Đurđev kruniše golom i dovodi svoj tim u vođstvo. To je sad poremetilo goste i slede napadi “Radničkog”.

U 90. minutu Avdićev udarac je već viđen u mreži, ali odlični Andžić brani, ipak pritrčava Rančić i loptu smešta u mrežu za 2 : 0. Odličnu igru u ovom susretu kruniše prelepim golom Avdić u poslednjoj sekundi dodatnih 4 minuta i “Radnički 1912” zasluženo osvaja boda rezultatom 3:0.

„Znao sam da će ovo biti teška utakmica, i to se videlo i na terenu. Vetar je smetao obema ekipama, protivnik je igrao vrlo defanzivno. Prvi gol je prevagnuo. Oni su imali pravu priliku, posle naših promašaja ali mladi Ćopić je još jedno pokazao za što je njegov matični klub “Crvena Zvezda” i zašto je reprezentativac. To nas je pokrenulo i onda smo mi postigli gol i to je bilo to. Ovo nam je možda i najbolja utakmica ovog proleća. Ako dodamo da je 7 igrača danas bilo iz ranga “bonusa” onda se da videti da smo jedna odlična ekipa i na nama je samo da nastavimo tako kako smo počeli“, ističe Saša Stojadinović, trener FK “Radnički 1912″.

Ovom pobedom naša ekipa je ponovo došla do 5.mesta na tabeli koje deli sa 36 bodova i ekipom “Feniks 1995” iz Stare Pazove.

“Sloga” i “Stanišić” nastavljaju seriju prolećnih pobeda. “Sloga” je u Čonoplji pobedila ekipu “ČSK” iz Čelareva sa 2 : 0 i pomerila se još jednu stepenici ka bezbednoj sredini tabele i sada je 13. Lider na tabeli “Stanišić” je kao domaćin sa 1 : 0 pobedio ekipu “Mladost” iz Turije koja je 3. na tabeli, a sada ima 20 bodova manje od najbolje ekipe Vojvođanskog severa.

Područnoligaši somborske opštine u utakmicama 21. kola ostvarii su dva poraza i jednu pobedu. U derbiju kola u subotu u Karavukovu “Polet” je pobedio “ŽAK” sa 1 : 0, a “Radnički” Sombor izgubio je u Ratkovu od domaćina sa 3 : 0. “Kordun” je bio na visini zadatka i u Kljajićevu pobedio ekipu “Naša Zvezda” iz Silbaša sa 1 : 0. “ŽAK” je sada 4., “Kordun” 6. A “Radnički” i dalje poslednji na tabeli.

Lider MFL 1.razred OFK “Odžaci” u 18.kolu izgubio je u Bačkom Brestovcu od “BSK” sa 2 : 1, dok su njegovi pratioci “Kula” i “Hajduk” ostvarili pobede. “Kula” u Kruščiću sa 3 : 2, a “Hajduk” sa 3 : 0 kao domaćin ekipi “Dinamo 1923” iz Bačkog Brega.

U popularnom “betonu” domaćini maksimalni. “Dinamo” u Sonti pobeđuje vodeći “PIK” sa 3 : 0 , “Telečka” daje 6 golova ekipi “Sport” iz Bezdana i postaje lider zbog gol razlike, a “Polet” u Rastini pobeđuje ekipu “Jedinstvo Lemeš” sa 3 : 2.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena