Yunet
 

Sport

(VIDEO) KK “Vihor” svečano i radno obeležio povratak u Super ligu Srbije

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 11. april 2022. • 00:00 •

(VIDEO) KK “Vihor” svečano i radno obeležio povratak u Super ligu Srbije

Kuglaški klub “Vihor” iz Sombora, je povodom osvajanja prvog mesta u Prvoj ligi Srbije i povratka posle nekoliko godina u najelitniji rang srpskog kuglaškog sporta, organizovao svečani susret svih sadašnjih, kao i bivših članova i mnogobrojnih prijatelja.

Posebni gosti bili su članovi Upravnog odbora Kuglaškog saveza Srbije i Vojvodine i ovom prilikom održan je u Somboru i redovni radni sastanak rukovodećih organa saveza povodom završetka takmičarske sezone.

Iskoristili smo priliku da razgovaramo sa čelnim ljudima ovog sporta u Srbiji, koji je mora se priznati jedan od najtrofejnijih sportova, jer poseduje mnogo svetskih najsjajnijih medalja kako u ekipnom tako i u pojedinačnoj konkurenciji.

„Prvo da čestitam “Vihoru” na odličnoj sezoni u ime KK Srbije i povratku u Super ligu. Jako mi je žao što “Vihor” i Sombor nemaju svoju Gradsku kuglanu nego su gosti u drugim objektima. Pokušaćemo da u kontaktu sa lokalnom samoupravom doprinesemo koliko možemo da se ovde izgradi kuglana, objekti sigurno postoje i ona nije skupa“, ističe Uroš Dragojlović, predsednik KS Srbije.

„Više od 30 godina sam u ovom sportu, a kolege su me izabrali sada za člana upravnog odbora. Pa biti to u ekipi koja ima svetske prvake je stvar za ponos. Ja prvenstveno volim da pobeđujem i sve ću učiniti da to rade i svi naši kuglaši. Drago mi je što su kuglaši iz Sombor ostvarili ovaj uspeh jer su odlično odigrali sezonu i potrudiću se koliko je u mojoj moći da pomognem da dobiju svoju kuglanu uskoro“, zaključuje Goran Šepa, član upravnog odbora KS Srbije.

Opšti zaključak radnog dela ovog susreta je da se unazad već nekoliko godina kuglanje kao sport i dalje zaostaje za ostalim sportovima što se tiče ulaganja i nagrađivanja povodom ostvarivanja vrhunskih rezultata. To se mora promeniti i svi moraju raditi na tome. U planiranju izgradnje sportske infrastukture apsurdno je da nema kuglane u gradovima koji imaju članove u Super ligi , kao što je “Vihor” u Somboru, pa ni Subotica nema kuglanu. Da se putuje u druga mesta, da nema uslova za trening posebno najmlađih generacija u ovom sportu.

Kako kaže Vanja Stojanović, predsednik KK “Vihor”, problemi su veliki već dugi niz godina smo uvek gosti, ali evo opstajemo samo zato što smo svi kao jedna velika porodica. Imamo svi veliku želju da kao i ostali klubovi u našem gradu imamo svoj dom. To imaju i fudbaleri, i košarkaši, rukometaši, odbojkaši, rvači, bokseri pa valjda ćemo dočekati da imamo i mi. Somborska opština sada ima 2 super ligaša “Kordun” i “Vihor”, jednog prvoligaša “Kljajićevo” pa mislimo da zaslužujemo jednu gradsku kuglanu.

Na kraju se mora spomenuti da je ove večeri posebno priznanje dobio i najbolji kuglaš “Vihora” i najbolji igrač protekle sezone u Prvoj ligi Srbije Danilo Mandić. Danilo je dobio na poklon umetnički rad bivšeg igrača kluba Milana Radakovića.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena