Yunet
 

Sport

32. Međunarodna Kajakaška regata “Bezdan 2022”

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 13. april 2022. • 00:00 •

32. Međunarodna Kajakaška regata “Bezdan 2022”

Kajakaški klub “Dunav” iz Bezdana tradicionalno sezonu takmičenja otvara organizovanjem međunarodnog takmičenja na svojoj stazi kod bezdanskog kanala.

Kao i svake godine u Bezdanu se okupio veliki broj veslača iz zemlje i inostranstva, ukupno 15 klubova. Osim domaćih takmičara, učestvovali su i gosti iz Mađarske, Slovačke i Slovenije, koji su veslali na dobro poznatoj stazi dugoj dva kilometra. Mini kajake su vozili najmlađi takmičari pioniri između 9 i 12 godina, a kadeti, juniori i seniori veslali su u velikim čamcima.

Takmičari domaće ekipe KK “Bezdan” su na 18 trka osvojili 16 plasmana na pobednička postolja. Osvojeno je 16 medalja i to 5 zlatnih , 5 bronzanih i 6 srebrnih. Najsjajnija odličja osvojili su Mihailo Dadić (15-16god), Nikolas Andrić (17-18god), Žofi Horvat (pionirska kat.), kao i najmlađi Oliver Bezdan(11god) i Leona Kiš (9god).

Srebrne su osvojili Žofi Horvat (kadetska kat), Kantor Daniel (11god), Rica Mihaela (13god) kao i Dženifer Bošnjak ( seniorska kat) i Nikolas Andrić (seniorska kat). Treća mesta u svojim kategorijama osvojili su Lea Rica (11god), David Bojić (11god), Štaub Sebastian (12god), Luka Kolar( 9-13god), Vuk Perović (13-14god) i Dženifer Bošnjak ( juniorska kat).

Novu sezonu učešćem na 32. Međunarodnoj kajakaškoj regati u Bezdanu otvorili su i takmičari Kajakaškog kluba “Sombor”. Somborski klub je predstavljalo 22 kajakaša u deset disciplina. Osvojili su pet medalja – jednu zlatnu i po dve srebrne i bronzane. Najsjajnija medalja pripala je Anastasiji Gubici koja je trijumfovala u kategoriji devojčica do 13 godina. Stepenicu niže na postolju bili su Anastasija Kostić (do 11 godina) i Una Bosnjačić (do 12 godina). Bronze su pripale Ani Petrović (do 10 godina) i Strahinji Romeru (do 10 godina).

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad