Yunet
 

Sport

Dragana Jovanović i bronzana evropska medalja stigli u Sombor

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 28. april 2022. • 00:00 •

Dragana Jovanović i bronzana evropska medalja stigli u Sombor

Bokserski klub “Sombor” je krajem marta na “vatreni način” dočekao Omera Ametovića i bronzanu medalju sa Evropskog prvenstva za mlađe seniore, a samo mesec dana kasnije tj. u sredu 27.marta sličan doček priređen je i za Draganu Jovanović i evropsku omladinsku bronzanu medalju.

„Bilo je prelepo stvarno i želim da se zahvalim svim drugarima, a posebno treneru Stojanu jer je on najzaslužniji za sve ovo“, istakla je Dragana.

Dragana je u Sofiji u dresu reprezentacije imala 2 teška meča pre borbe za finale. U njemu je protivnica bila bolja po odluci sudija, ali kako Dragana kaže moglo je biti i drugačije.

„Spremala sam se dugo sa mojim trenerom za ovo Evropsko, mnogo je odricanja bilo. Prvi meč sam dobila protivnicu iz Holandije sa 4 : 1, u drugom meču sam imala rivalku iz Grčke i pobedila u veoma čudnom meču. Bila je veoma neprijatna situacija jer su sudije proglasile nju za pobednicu, ali mi smo uložili žalbu i na kraju su sudije dodelile pobedu meni. U polufinalu sam boksovala sa devojkom iz Engleske. Meč je bio veoma tesan i ne bih da se mešam u sudijski posao, ali da me je pobedila baš sa 4 : 1. No, nema veze neka je ona pobedila ovaj put, videćemo sledeći put“, iskrena je Dragana.

Ovo je treća internacionalna medalja za Draganu, mnogo je prilika za četvrtu.

„Sledeće takmičenje je Svetsko u Španiji u oktobru i sada se spremamo za to, ali ipak glavni cilj mi je da se plasiram za Olimpijadu 2024., spremaću se za to i mislim da ćemo uspeti u tome“, završava Jovanović.

Recimo i to da je Bokserski savez Srbije doneo odluku da sve osvajače medalje sa omladinskog Prvenstvu Starog kontinenta u Sofiji nagradi novčanim nagradama. Dragana je dobila za bronzanu medalju 1000 evra i stipendiju u iznosu od 50 hiljada dinara mesečno do kraja ove godine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad