Yunet
 

Sport

Aleksa Mirković uspešno počeo seriju međunarodnih turnira

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 29. april 2022. • 00:00 •

Aleksa Mirković uspešno počeo seriju međunarodnih turnira

Aleksa Mirković zvanično najuspešniji teniser Vojvodine u kategoriji do 14 godina za 2021. godinu, najavio je prilikom dobijanja tog priznanja , da mu je prioritet ove sezone, učešće i osvajanje bodova na međunarodnim turnirima.

Da je krenuo veoma ozbiljno i uspešno pokazuje rezultat na evropskom turniru “Tempo Company Cup 2022”, koji je održan na terenima Teniskog kluba „Đukić“ u Beogradu od 18. do 24. aprila. U konkurenciji 64 igrača do 14 godina iz Španije, Francuske, Rusije, Mađarske, Bosne, Hrvatske, Crne Gore, Srbije. Aleksa je bez igranja kvalifikacija bio u glavnom žrebu ovog renomiranog evropskog turnira.

Tokom turnira je beležio ubedljive pobede do polufinala gde se sastao sa trećim nosiocem turnira iz Francuske Markom Aurele Desmoulins Rikot, nije došao do finala ali i treće mesto je veliki uspeh za mladog tenisera iz TK “ŽAK” Sombor. Na istom turniru Aleksa je u paru sa srpskim igračem iz Niša, Urošem Živkovićem zabeležio treće mesto u dublu.

Sa dve titule na ovom turniru Aleksa beleži skok na evropskoj rang listi i sa svojim timom ima u planu da naredna takmičenja nastavi na evropskim turnirima koja će se održavati u zemlji i inostranstvu.

Treba spomenutu i to da je Aleksa i ove godine iskoristio priliku da uživo prati ATP turnir Serbia Open i bude podrška u finalnom meču svom idolu Novaku Đokoviću.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena