Yunet
 

Sport

Bogat fudbalski vikend za klubove iz somborske opštine

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 29. april 2022. • 00:00 •

Bogat fudbalski vikend za klubove iz somborske opštine

Fudbalski vikend u našem okruženju već danas započinju ekipe Vojvođanske lige Sever koji mečeve 25. kola igraju 29. i 30. aprila. Vodeći tim lige “Stanišić” domaćin je trećeplasiranoj ekipi “Vojvodina” iz Bačkog Gradišta, dok “Sloga” igra na svom terenu dan kasnije, u subotu, sa ekipom “Bačka” iz Pačira. Podsetimo da Čonopljanci ovog proleća nemaju izgubljen nijedan bod. U seriji su nanizali devet pobeda, a sa nova tri boda bi teoretski mogli čak i na deseto mesto.

U Područnoj fudbalskoj ligi Sombor ovog vikenda u subotu i nedelju se igraju utakmice 24.kola. Na “Igralištu kraj pruge” FK “ŽAK” koji je 3 na tabeli dočekuje “Borac” iz Bačkog Gračaca koji je na 5. mestu. “Kordun” je u nedelju u Kljajićevu domaćin ekipi “Budućnost” iz Gložana, a “Radnički” Sombor u Kupusini je domaćin timu “Budućnost” iz Paraga.

Najbolje rangirani somborski fudbalski klub “Radnički 1912”, posle poraza u finalnoj utakmici za Kupa PFS Sombor, nastavlja borbu za što bolji plasman u Srpskoj ligi Sever. Trenutno su 6. na tabeli i u susretu 25. kola u subotu su domaćini na Gradskom stadionu ekipi “Borac” iz Sakula koja je na 7. mestu. Ekipa Saše Stojadinovića je pobedila u jesenjem delu takmičenja u Sakulama pa su očekivanja da to uradi i u Somboru, ali sigurno neće biti lako jer ako se želi priključak vrhu tabele srpskog severa, bodovi su neophodni za obe ekipe.

Sve do sada pomenute utakmice se igraju sa početkom u 16.30 minuta.

Na terenima prvog fudbalskog razreda ovog vikenda igra se 21.kolo. Ekipa “Kula” koja je na 1. mestu je slobodna ovo kolo, drugoplasirani “Odžaci” dočekuju sivački “Polet”, dok trećeplasirani “Hajduk” iz Stapara ide u Srpski Miletić na susret sa ekipom “Zadrugar”, koja se bori za opstanak.

U derbiju drugog ranga u 16. kolu u Ribarevu se sastaju domaće “Jedinstvo” i somborski “PIK”, “Polet” je u Rastini domaćin “Dinamu” iz Sonte, a “Jedinstvo Lemeš” u Svetozar Miletiću ekipi “Sport” iz Bezdana. Vodeća “Telečka” je u ovog vikenda slobodna.

Sve utakmice se igraju sa početkom u 16.30 minuta.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena