Yunet
 

Sport

Sportski savez grada Sombora ove godine osigurava preko 2.400 sportista

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 29. april 2022. • 00:00 •

Sportski savez grada Sombora ove godine osigurava preko 2.400 sportista

Povodom vesti da je Sportski savez Grada Sombora zvanično objavio da udruženja, klubovi, kao i svi članovi Saveza imaju obavezu da, od dana kada dobiju sredstva iz gradskog budžeta, pa do 10. maja, uplate godišnju članarinu, uputili smo se u prostorije Saveza da dobijemo detaljnije informacije o načinu i određivanju visine članarine koje su klubovi dužni da uplate kao i o tome na čega se troše sredstva dobijena od članarina.

Tim povodom porazgovarali smo sa sekretarom Sportskog saveta Grada Sombora.

„Odluka o visini članarine doneta je Statutom na Skupštini Grada Sombor 2015. godine kada se taj statut usaglašavao sa Zakonom o sportu. Sportski savez sredstva sakupljena od članarina troši strogo namenski i to najviše za uplate za osiguranje sportista.

Prema Zakonu o sportu dužni smo da uplaćujemo ta osiguranja i to maksimalno poštujemo i preko 2400 sportista se svake godine osigurava u našem savezu. Ove godine bi trebali da prihodujemo oko 130.000 dinara, i to je samo deo potreban za osiguranje svih sportista, do sada nam je u ovome pomagao naš poznati sportista Nikola Jokić preko svoje fondacija i na tome mu se mnogo zahvaljujemo. Veliku pomoć u uplati osiguranja imamo i od Skupštine grada tj. iz Gradskog budžeta“, istakao je Oto Imre, sekretar Sportskog saveza Grada Sombor.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad