Yunet
 

Sport

„Stanišić“ i „Sloga“ pobedili, „Radnički 1912“ i „ŽAK“ osvojili po bod, „Radnički“ izgubio

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 3. maj 2022. • 00:00 •

„Stanišić“ i „Sloga“ pobedili, „Radnički 1912“ i „ŽAK“ osvojili po bod, „Radnički“ izgubio

Od 16.do 30. aprila somborski „Radnički 1912“ odigrao je 5 utakmica i u nijednoj nije ostvario pun pogodak. U prvenstvu Srpske lige kao domaćin je ostvario dva nerešena rezultata, kao gost je dva puta poražen a finale Kupa je u Odžacima odigrao nerešeno pa izgubio na penale.

Najsvežiji je remi u subotu 30. aprlia u 25. kolu Srpske lige Vojvodina. Na Gradskom stadionu domaća ekipa je odigrala veoma sigurno prvih pola sata utakmice. Posle inicijative od prvog minuta i pogotka Antunića u 19. minutu, činilo se da će napokon biti osvojena tri boda. Antunić, Rančić i raspoloženi Avdić su bili velika opasnost za goste ali samo prvih pola sata utakmice. Gosti se osobađaju pritiska i prvi precizan udarac prema golu Ćopića i to u 44. minutu završava u mreži i na odmor se odlazi sa nerešenim rezultatom. U drugom delu jedino malo raspoloženiji je bio kapiten Antunić, ali Rančić se nije nigde video a Avdić je zamenjen zbog povrede. Gost se znalački branio i na kraju odbranio i osvojio bod na gostujućem terenu.

„Čestitam prvo domaćinu na jednoj fer i korektnoj igri. Obe ekipe su imale svoje momente u utakmici, domaćini na početku, mi malo kasnije posle primljenog gola. Nismo ih iskoristili ni mi ni „Radnički“. Slično je bilo i u drugom poluvremenu ali eto nije bilo golova. U svakom slučaju zadovoljniji smo nego domaćini, osvojili smo bod i idemo dalje sada“, ističe Marko Andrejić, trener FK “Borac“ Sakule.

„Čestitam „Borcu“ na igri i osvojenom bodu. Utakmica je bila prava takmičarska, možda ne lepa za oko ali ekipe su dale neki svoj maksimumu ovom momentu i pokazale zašto se nalaze u gornjem delu tabele. Generalno imam neke stvari da zamerim mojim fudbalerima, ponavljaju nam se neke stvari koje ne smeju ali vidi se da postoji želja. Imamo probleme sa povredama u poslednjih 15 dana odigrano je 5 utakmica. Danas smo imali tri iznuđene izmene. Sada mali odmor i idemo dalje“, završava Saša Stojadinović, trener FK „Radnički 1912“.

„Radnički 1912“ je sada 7. na tabeli sa 38 bodova što je 7 bodova manje od drugoplasiranog „Feniks 1995“, a 3 manje od trećeg „Tekstilca“.

U 25. kolu Vojvođanske lige Sever klubovi somborske opštine ostvarili su očekivane pobede. „Stanišić“ je pobedio kao domaćin „Vojvodinu“ iz Bačkog Gradišta sa 3 : 1, a „Sloga“ u Čonoplji je sa 1 : 0 pobedila ekipu „Bačka“ iz Pačira.
„Stanišić“ čvrsto drži prvo mesto, a „Sloga“ je 10tom pobedom u seriji došla na 10 mesto na tabeli.

U Područnoj fudbalskoj ligi Sombor u subotu i nedelju su se igrale utakmice 24. kola. Na “stadionu kraj pruge” FK “ŽAK” i pored dobre igre nije uspeo da pobedi ekipu “Borac” iz Bačkog Gračaca. Ekipe koje su 3. i 5. ekipa na tabeli završile su utakmicu bez golova i tako zadržale iste pozicije na tabeli. “Radnički” Sombor je u Kupusini bio domaćin timu “Budućnost” iz Paraga i izgubio sa 1 : 3 dok je će “Kordun” utakmicu sa ekipom “Budućnost” iz Gložana u Kljajićevu odigrati u sredu 4. maja.

U 21. kolu prvog somborskog razreda prvoplasirani „Odžaci“ su “deklasirali” „Polet“ iz Sivca sa 8 : 1 a treći na tabeli „Hajduk“ Stapar je izgubio u je u Srpskom Miletiću od „Zadrugara“ sa 2 : 0. „Kula“ je ovo kolo bila slobodna ali je zadržala drugo mesto na tabeli. Izdvojićemo pobedu „Aleksa Šantića“ u Bačkom Bregu rezultatom 5 : 3 i remi na Bukovcu između domaćina i ekipe „Mladost“ iz Kruščića.

U 16. kolu drugog razreda vodeća ekipa “Telečka” je bila slobodna ali je zadržala prvo mesto jer je “PIK” u Ribarevu remizirao sa 0 : 0 sa ekipom “Jedinstvo”. “Polet” je u Rastini pobedio “Dinamo” sa 3 : 0, dok je “Jedinstvo Lemeš” na svom terenu pobedilo “Sport” sa 3 : 1.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad