Yunet
 

Sport

Preko 850 trkača na 42. Somborskom Intersport polumaratonu

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 4. maj 2022. • 00:00 •

Preko 850 trkača na 42. Somborskom Intersport polumaratonu

Predstavnici ARK „Somaraton“ Damir i Aleksandar Marković, Milan Kovačić, su danas zajedno sa gradonačelnikom Sombora Antonijem Ratkovićem i gradskom većnicom za sport Antonijom Nađ Kosanović, najavili 42. Somborski Intersport polumaraton, koji će startovati u nedelju, 8. maja, u centru našeg grada.

Posle dve godine pauze izazvane situacijom sa korona virusom, napokon su se stekli uslovi za organizovanje najmasovnijeg sportskog takmičenja u našem gradu. Izazov je bio veliki ali uz pomoć kompletne Gradske uprave i gradskih javnih preduzeća, mnogobrojnih javnih i privatnih preduzeća, uvek prisutnih somborskih volontera, sve pripreme su obavljene, takmičari prijavljeni i samo se čeka start.

Prema rečima gradonačelnika Sombora ova manifestacija je ponos našeg grada i uvek će biti podržana, a naročito im se sviđa promena trase ovogodišnje trke koja će se sada uglavnom trčati u najužem centru Sombora.

„Drago mi je da imam tu čast da najavim 2. izdanje 42. Somborskog Intersport polumaratona u našem gradu za nedelju 8. maj. Posebno me raduje odluka organizatora da veliki deo ovogodišnje trke premesti u centra grada, a tu posebno mislim u Park Heroja, jer verujem da će svim učesnicima biti veliko uživanje trčati kroz centar grada, a ujedno to će biti velika promocija somborskog zelenila, i na tome im se posebno zahvaljujem ispred Gradske uprave. Čujemo da je preko 850 trkača prijavljeno za trku i da će tu biti neki od pobednika iz prošlih trka. Pretpostavljam da je cela organizacija bila zahtevan posao i još jednom se zahvljujem svima njima i nadam se da će svi koji budu učestvovali preneti jednu lepu sliku našeg grada širom Srbije pa i šire. Pozivam sve somborce da dođu u nedelju i podrže učesnike i uživaju u lepom danu“, istakao je Antonio Ratković, gradonačelnik Grada Sombora.

Predvodnik ekipe organizatora ARK „Somaraton“ Damir Marković je govorio o tehničkim detaljima trke i takođe pozvao sugrađane da dođu u nedelju 8.maja i uzmu učešće jer očekuje ih mnogo iznenađenja i sigurno lep doživljaj.

„Promenili smo trasu jer smo želeli da istaknemo sve lepote našeg grada i približimo ih svim trkačima. Možda zbog toga trka neće biti najbrža u odnosu na prošle, ali da kažemo onako žargonski rečnikom Formule 1 ovo će biti „Srpski MonteKarlo“, skoro 900 trkača je prijavljeno ali kada se kaže da je od toga 200 somboraca, onda je to prava stvar i glavna pobeda ovog polumaratona.

Do pre 10 godina imali smo oko 10tak trkača i niko nije ni pomišljao da će vrlo brzo da ih bude ovoliko. Moramo da istaknemo da je čitav grad stao uz ovu trku, sve strukture – policija, Crveni krst, sva javna i ogroman broj privatnih preduzeća i na tome im se neizmerno zahvaljujemo. Nadam se i verujem da ćemo svi zajedno poslati prelepu sliku iz našeg grada“, zaključuje Damir Marković.

Dakle nedelja, 8. maj, u 9 časova „Trka pužića“, u 10 časova startuju trke na 7 km, štafeta 3 X 7 km i 42. Somborski Intersport polumaraton.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad