Yunet
 

Sport

Ovog vikenda bez fudbalskih utakmica u Somboru

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 6. maj 2022. • 00:00 •

Ovog vikenda bez fudbalskih utakmica u Somboru

Najavu fudbalskog vikenda za klubove somborske opštine započećemo ovoga puta utakmicama prvog i drugog razreda.

U MFL 1. razred u 22. kolu prvoplasirani tim “Odžaci”, gostuje u Aleksa Šantiću istoimenoj ekipi, ekipi koja zaostaje samo bod, “Kula” je gost u Deronjama, dok je trećeplasirani “Hajduk” koji zaostaje 4 odnodno 3 boda u Staparu domaćin komšijama ekipi “BSK” iz Bačkog Brestovca koja je 4. na tabeli.

Koliko je neizvesna trka u gornjem delu tabele tako je i u donjem i očekuju nas zanimljivi mečevi do kraja prvenstva. Sve utakmice se igraju u nedelju, 8. maja, sa početkom u 17 časova.

U MFL 2. razred igraju se u nedelju utakmice 17. kola. “Derbi kola” je svakako utakmica u Telečkoj gde igraju domaćin koji je trenutno lider na tabeli i trećeplasirani “Polet” iz Rastine. “Jedinstvo” iz Ribareva očekuje sigurne bodove u gostovanju ekipi “Dinamo” u Sonti, dok somborski “PIK” na svom terenu dočekuje ekipu “Jedinstvo Lemeš”. Kao i u 1. razredu i ovde je još uvek veoma neizvesno ko će se ledeće sezone takmičiti u rangu više. Sve utakmice se igraju u nedelju 8. maja sa početkom u 17 časova.

U Područnoj ligi u subotu i nedelju igraju se mečevi 25. kola. Derbi područnog ranga igra se u nedelju u Ratkovu gde igaju druga i treća ekipa na tabeli, domaći “Radnički 1918” i somborski “ŽAK”. “Kordun” iz Kljajićeva gostuje dan ranije u Karavukovu gde igra sa ekipom “Polet”, a somborski “Radnički” istog dana igra u Tovariševu sa ekipom “Vojvodina”. 6 kola pre kraja prvak se zna, ekipa “Bratstvo 2019” iz Prigrevice je u velikoj prednosti, zna se ko ispada sigurno, to je “Radnički” Sombor, ali ko će sa njim kao i koje će ekipe u baraž za još jedno mesto u viši rang videće se u narednih 6. kola koliko je ostalo do kraja lige.

U Vojvođanskoj ligi Sever u 26. kolu klubovi somborske opštine gostuju. Vodeći “Stanišić” je u subotu gost u Senti a “Sloga” iz Čonoplje igra u nedelju u Tavankutu. Ekipa iz Stanišića je već rezervisal kartu za viši rang takmičenja a “Sloga” je od gubitnika iz prvog dela sezone sa ubedljivo poslednjeg mesta došla serijom od 10 pobeda do 10 sigurnog mesta na tabeli.

I na kraju, najbolje rangirani klub somborske opštine “Radnički 1912” igra u subotu susret 26. kola Srpske lige Vojvodina u Kikindi protiv istoimene ekipe. S obzirom da je domaćin poslednja ekipa na tabeli somborski fudbaleri imaju pravu priliku da izađu iz rezultatske krize i napokon posle 4 kola ostvare pobedu i osvoje 3 boda. Trenutno je ekipa Saše Stojadinovića 7 n.a tabeli, a svi se slažu da “crveno beli” zaslužuju viši plasman na tabeli.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena