Yunet
 

Sport

Najava fudbalskih utakmica za vikend (14. – 15. maj)

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 13. maj 2022. • 00:00 •

Najava fudbalskih utakmica za vikend (14. – 15. maj)

U takmičenju fudbalske Srpske lige Vojvodina ostalo je još 4 kola do kraja takmičenja. Jedini predstavnik somborske opštine Fudbalski klub „Radnički 1912“ se nalazi sa 38 bodova na 8 mestu. Očekivanja navijača su možda bila drugačija sa obzirom na dobar početak prolećne sezone ali kako je vreme odmicalo u ekipi Saše Stojadinovića je stalno bilo problema u sastavu, skoro nikad u najjačoj postavi, da li zbog povreda ili drugih problema ali već 5 utakmica somborska ekipa nema pobedu, nanizano je tri poraza i dva nerešena rezultata. U 27. kolu „Radnički 1912“ igra u subotu 14.maja na svom stadionu sa ekipom „Hajduk 1912“ koja je 12 na tabeli. U jesenjem delu takmičenja u Kuli „Radnički 1912“ je pobedio pa su očekivanja da to uradi i u subotu i napokon osvoji 3 boda.

Ovog vikenda igra se i 27.kolo u Vojvođanskoj ligi Sever. Klubovi somborske opštine prošlog kola su gostovali i nisu bili baš uspešni . Posle debakla u Senti lider na tabeli, već viđeni član Srpske lige u sledećoj sezoni, „Stanišić“ igra ponovo u gostima i to u u subotu Bačkoj Palanki protiv ekipe „Krila Krajine“. „Sloga“ je neporažena od početka proleća i remi prošle nedelje u Tavankutu je bio iznenađenje. U subotu je najveće iznenađenje vojvođanskoj severa domaćin komšijama iz Apatina koji su 10. na tabeli i imaju bod više od „Sloge“ koja je 11.

U Područnoj ligi na rasporedu je 26. kolo. Somborski „ŽAK“ posle pobede u Ratkovu u subotu je domaćin ekipi „Crvenka“ i očekuje nove bodove u trci za baraž. „Radnički“ Sombor je istog dana domaćin u Kupusini ekipi „Budućnost“ iz Gložana dok „Kordun“ u nedelju dočekuje u Kljajićevu „Rusin“ iz Ruskog Krstura.

23. kolo u MFL 1 igra se kompletno u nedelju. 3 kluba imaju šanse za prvo mesto i očekuje se uzbudljiva završnica. Vodeća ekipa „Kula“ domaćin je „Terekvešu“ , drugoplasirani „Odžaci“ su slobodni ovo kolo i to će gledati da iskoristi trećeplasirani „Hajduk“ iz Stapara koji je domaćin „Graničaru“ iz Riđice koji se grčevito bori za opstanak u ligi.

U MFL 2. razred u 18.kolu somborski „PIK“ igra u subotu u Bezdanu u gostima kod ekipe „Sport“, dok se u nedelju igra „derbi“ u Ribarevu. Rivali su drugoplasirano „Jedinstvo“ i „Telečka“ koja je prva sa 4 boda prednosti. U isto vreme u Svetozar Miletiću su rivali „Jedinstvo Lemeš“ i „Dinamo“ iz Sonte.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena