Yunet
 

Sport

Prvenstvo Srbije za pionire u rvanju “Radnički” prvi – “Soko” treći

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 16. maj 2022. • 00:00 •

Prvenstvo Srbije za pionire u rvanju “Radnički” prvi – “Soko” treći

Pionirska ekipa ( U15) RK “Radnički” Sombor postala je državni prvak. Na takmičenju održanom u subotu u SC “Soko” u Somboru učestvovalo je 110 talentovanih pionira iz 22 kluba.

Rvači „Radničkog“ su nastupili sa 10 takmičara i osvojili 5 medalja. Kristian Dobi je u kategoriji do 41kg osvajio 2.mesto kao i Srđan Todorović u kategoriji do 75kg. Bronzane medalje osvojili su Srećko Malbaša. David Mazinjanin i Nikola Gunj. U borbi za medalju našli su se još i Ilija Hinić i Viliam Bek koji su osvojili 5 mesta. Za „Radnički“ nastupili su još: Mihajlo Anđelić, Luka Kolar i Danilo Mišković. Ovaj bilans je bio dovoljan da “Radnički” postane šampion Srbije u ovom uzrastu za ovaj uzrast. Kada se tome doda i prvo mesto u veteranskoj konkurenciji Milana Marića onda “Radnički” zasluženo nosi epitet najbolje ekipe ovogodišnjeg prvenstva.

Da je Sombor “grad rvanja” potvrdilo je i treće mesto u ekipnom plasmanu ekipe RK “Soko”. Od sedmorice „sokola“ trojica su se okitila medaljama. Lazar Dedić je očekivano potvrdio da je u Srbiji najbolji pionir u kategoriji do 52 kg ali je prijatno zlatnom medaljom iznenadio Stefan Grba u kategoriji do 62 kg u kojoj je bilo najviše prijavljenih, čak 17 takmičara. Pored njih medalju i to srebrnu osvaja Luka Zelić.

Između dve somborske ekipe. drugo mesto na Prvenstvu Srbije osvojila je ekipa “Partizan” iz Beograda.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena