Yunet
 

Sport

Dušan Kalaba osvojio „Sever Gran prix 2022″ – Mihajlo Stolić prvi u juniorskoj konkurenciji

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 17. maj 2022. • 00:00 •

Dušan Kalaba osvojio „Sever Gran prix 2022″  – Mihajlo Stolić prvi u juniorskoj konkurenciji

Biciklistički klub „Sombor“ je ove godine po dogovoru sa Suboticom spojio dve trke „Velika nagrada Subotice“ i „Trofej Sombor“ u dva dana, subotu i nedelju 14. i 15. maja, i na drugoj trci u Somboru, spajanjem rezultata iz dve trke proglasio najbolje u svim kategorijama, a nagradu „Sever Gran pri 2022“ uručioje najbržim trkačima „Master Elit“ kategorije.

„Ove godine smo došli na ideju da zajedno sa BK „Spartak“ iz Subotice organizujemo ovako trke u dva dana. Vodili smo se najviše time da privučemo više inostranih takmičara, jer i njima to odgovara. Imaju više trka, manje putuju. Došli su nam poučeni time i Rumuni, trebali su i Makedonci ali imali su kvar na autu. Ovo je dobra ideja i držaćemo je se i narednih godina. A uz to smo dodali i trku za klince. I to je bilo iznenađenje za njih, na pravoj stazi su bili sa pravim profesionalcima, bili su oduševljeni. Zahvalio bi se svim partnerima i sponzorima“, ističe Robert Marton iz BK „Sombor“.

Posle uspešno održane trke u subotu u Subotici u organizaciji BK „Spartak“ , karavan najboljih biciklista svih generacija i kategorija se preselio u Sombor , gde je organizator bio BK „Sombor“. Trkački program je kao i prethodnih godina imao start i cilj u Radišićevoj ulici, a otvorili su najmlađi biciklisti našeg Grada drugom trkom u okviru 5 trka predviđenih ove godine za trofej „Venera bik CX Kids“. Prva trka sa preprekama je vožena pre mesec dana u Parku, a sada u društvu profesionalaca na pravoj kružnoj drumskoj stazi. Kao što je predviđeno podeljene su nagrade najbržima u ovoj trci ali rezultati se beleže i na kraju 5 trke slede glavne nagrade. Društvo najmlađima u trci su pravili biciklisti rekreativci Sombora, vozeći kao i svake godine promo krug na stazi.

Posle uvodnog dela krenuli su startovi svih kategorija biciklista takmičara. Zahvaljujući izuzetno povoljnim vremenskim uslovima, dobroj stazi , perfektnoj organizaciji, sve je prošlo bez problema zahvaljujući BK „Sombor“ i partnerima trke Sportskom savezu Grada Sombora, „Venera Bike“ iz Subotice, preduzeću „Signal Sombor“, Policijskoj upravi i Crvenom krstu Sombor.

Dušan Kalaba iz BK „Invicta bike“ Novi Sad je u seniorskoj trci „Master Elit“ u subotu osvojio drugo mesto na trci u Subotici, a u nedelju u Somboru prvo i tako zaslužio pehar u prvom izdanju „Sever Gran pria“. Drugi kod seniora bio je Jovan Divnić iz „Partizana“ Beograd, a treće Luka Turkulov takođe iz BK „Invicta bike“ Novi Sad.

Pored najboljih biciklista iz Master Elit kategorije posebnu vrednost ovog sportskog događaja u našem gradu činilo je prisustvo somborskih biciklista sada članova Mađarsko-srpskog tima „LotuSteam“ sa trenerom i selektorom srpske juniorske reprezentacije Markom Sudarićem i skoro celom juniorskom reprezentacijom koja krstari ovog leta po evropskim stazama.

Velika nada srpskog biciklizma somborac Mihajlo Stolić, opravdao je svoj renome dobijen izvanrednim rezultatima i ovde u svom gradu osvojio „Trofej Sombora“.

„Jeste da sada vozim po velikim gradovima i zahtevnim stazama po svetu, ali ovo mi je, i uvek će biti, najvoljenija trka. U dobroj sam formi, ispunio sam svoje ciljeve i pobedio i u Subotici i ovde i sada sam baš srećan“, ističe Mihajlo Stolić.

„U pauzi sa reprezentacijom evo nas i u Somboru. Biciklistički klub “Sombor“ ovo radi izvanredno. Sada smo prvi put ovde kao novi klub „LotuSteam“. Nismo zadovoljni rezultatima kod seniora, ali jesmo kod juniora. Danas je bilo tako od dva cilja koja smo imali jedan smo ostvarili, idemo dalje“, završava Marko Sudarić.

Sombor je jednom dokazao da je poslednjih godina postao jedan od jačih centara srpskog biciklizma.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena