Yunet
 

Sport

Muška ekipa Gimnazije „Veljko Petrović“ Sombor pobednik Republičkog takmičenja u atletici

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 18. maj 2022. • 00:00 •

Muška ekipa Gimnazije „Veljko Petrović“ Sombor pobednik Republičkog takmičenja u atletici

Muška i ženska atletska ekipa Gimnazije „Veljko Petrović“ imale su veoma uspešnu nedelju iza sebe.

Predvođeni profesorom Milanom Marićem i legendom somborske atletike, profesoricom u penziji Mirom Trifunov, mladi atletičari su prvo na Regionalnom takmičenju u atletici u Novom Sadu osvojili ekipna prva mesta u obe konkurencije i time se kvalifikovale za Republičko takmičenje koje je održano u Kraljevu.

Muška atletska ekipa, ponovila je veliki uspeh i dominantno pobedila na Republičkom takmičenju. Osvojeno prvo mesto je bilo odbrana titule jer je ona osvojena i prošle godine. Ekipu čine : Nikola Boca, Oliver Petraković, Aleksandar Negovanović, Mihajlo Katanić, Miloš Maksimović, Stefan Marić i Gregor Sekulić. Svi članovi ekipe, osim Petrakovića, članovi su AK „Maraton“ Sombor. Sada ih kao Republičke prvake čeka takmičenje na Sportskoj olimpijadi Školske omladine Vojvodine.

Ženska ekipa niije stigla do pobedničkog postolja ali i osvojeno četvrto mesto na Republičkom takmičenju sa zaostatkom od samo jednog boda iza trećeplasirane ekipe u veoma jakoj konkurenciji je veliki uspeh. Žensku ekipu čine: Bojana Vujasinović, Nikolina Šarčanski, Ivana Lovrić, Tamara Milović, Martina Đurković, Tara Gojković i Lana Radić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena