Yunet
 

Sport

Najava fudbalskih utakmica 20. – 22.maj 2022.

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 20. maj 2022. • 00:00 •

Najava fudbalskih utakmica 20. – 22.maj 2022.

Utakmice 28. kola Srpske lige Vojvodina u fudbalu igraju se u tri dana od petka 20. do nedelje 22. maja. Predstavnik somborske opštine „Radnički 1912“ igra danas u gostima ekipi „Omladinac“ u Novim Banovcima. Trener somborske ekipe Saša Stojadinović celu drugu sezonu ne može da na teren izvede najjači sastav, pa će tako biti i danas. Ipak ovaj susret nema nikakav rezultatski značaj. „Radnički 1912“ je 6. a „Omladinac“ na 7. mestu na tabeli, što im daje priliku da opušteno uđu u završnicu sezone 2021/22. U ostalim utakmicama koje se igraju u subotu i nedelju i u naredna dva kola odlučivaće se o mestima na začelju tabele. „Vršac“ je sigurni prvak, a za opstanak se bori nekoliko ekipa i biće veoma zanimljivo.

U 28. kolu Vojvođanske lige Sever, lider na tabeli „Stanišić“ u nedelju je domaćin ekipi „Bajša“koja je na 4. mestu, dok „Sloga“ iz Čonoplje gostuje istog dana u Bačkom Gradištu ekipi „Vojvodina“. Kao i u stepenicu višem rangu i ovde se zna prvak i budući srpskoligaš, ali na začelju tabele situacija se rešava u poslednja 3. kola, „Njeguš“ ispada sigurno ali ispada još jedan klub.

U 27. kolu Područne lige svi klubovi somborske opštine gostuju. „ŽAK“ je u subotu gost u Tovariševu ekipi „Vojvodina“, dok u nedelju „Radnički“ Sombor igra u Liparu a „Kordun“ u Obrovcu. Ovog vikenda najviše pažnje izaziva derbi dve prvoplasirane ekipe. Lider na tabeli „Bratstvo 2019“ iz Prigrevice gostuje drugoplasiranoj ekipi „Radnički 1918“ u Ratkovu. Ekipa iz Prigrevice je osigurala prvo mesto ali za drugo se bore domaćin i somborski „ŽAK“ i svaki bod za ove dve ekipe je važan. „Kordun je na odličnom 5. mestu i opušteno ulazi u završnicu lige, dok je „Radnički“ Sombor već „spakovao kofere“ za rang niže takmičenje.

MFL 1. razred na rasporedu ima 24. kolo i sve utakmice se igraju u nedelju. Sve tri ekipe koje se bore za vrh tabele gostuju. „Odžaci“ su gost u Deronjama, „Hajduk“ iz Stapara u Kruščićum, a „Kula“ u Riđici. U ovom rangu za sad se još ne zna ko će biti prvi i ide rang više, a ko ide rang niže. Odlučujući bodovi će se sakupljati u poslednja 3. kola
U najnižem fudbalskom rangu MFL 2. razred ostalo je još kola do kraja. Utakmice 19. kola se igraju u nedelju i vodeći tim lige „Telečka“ će na svom terenu potvrditi svojim navijačima prelazak u viši rang. U goste joj dolazi ekipa „Jedinstvo Lemeš“. Drugoplasirano „Jedinstvo“ iz Ribareva gostuje u Rastini, a „Dinamo“ u Sonti dočekuje „Sport“ iz Bezdana. Somborski „PIK“ je ovo kolo slobodan. Trenutno prva „Telečka“ ima 35 bodova, „Jedinstvo“ iz Ribareva je drugo sa 28, a „Polet“ iz Rastine i somborski „PIK“ imaju ppo 27 bodova.

Sve fudbalske utakmice ovog vikenda se igraju sa početkom u 17 časova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena