Yunet
 

Sport

Uroš i Simana trijumfovali u Zaboku

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 30. maj 2022. • 00:00 •

Uroš i Simana trijumfovali u Zaboku

Somborski crosmintaši nastupali su na 2. „Zabok Open“ u Republici Hrvatskoj. Na turniru u Zaboku održanom prošlog vikenda učestvovali su takmičari iz 5 zemalja. Srbiju je predstavljalo četvoro članova somborskog kluba.

Najuspešniji ovoga puta bio je Uroš Lukač, koji je bez poraza stigao do prve međunarodne titule u konkurenciji pionira. U grupnoj fazi je ostvario dve pobede, a zatim je u polufinalu savladao domaćeg takmičara Adriana Benčića sa 2:0, a neizvesnom u finalu Slovenca Marka Šušteršiča 2:1.

Simana Matković je nastavila sa uspešnim nastupima u kategoriji veteranki i kroz grupnu fazu prošla kao prvoplasirana. Zatim je u polufinalu savladala Hrvaticu Gorički a u finalu Gordanu Ivković, obe bez izgubljenog seta.

Alida i Boris Jerković igrali su u kategoriji mešovitih parova i seniorskim pojedinačnim kategorijama. U parovima su poraženi tek u finalu od najboljeg para na svetu Keber/Šušteršič. Pojedinačno, oboje su osvojili srebrna odličja. U borbi za zlato Alida je poražena od Slovenke Jasmine Keber Šušteršič, dok je Boris poražen od Hrvata Damira Bakovića.

Već narednog vikenda, Sombor će ugostiti takmičare na 9 „Sombor Openu“. Turnir međunarodnog ranga 250 bodova koji će će biti održan u dvorištu Sokolskog doma u subotu 4.juna sa početkom u 9 časova. Ulaz će biti slobodan za gledaoce.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena