Yunet
 

Sport

Uspešan vikend za fudbalske klubove somborske opštine

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 30. maj 2022. • 00:00 •

Uspešan vikend za fudbalske klubove somborske opštine

U poslednjoj utakmici na Gradskom stadionu, u sezoni 2021/22, u okviru Srpske lige Vojvodina, ekipa „Radnički 1912“ je ostvarila 13 pobedu i to nad ekipom “1. maj Ruma“ rezultatom 3 : 2.

Publika je u subotu u 29. kolu „srpskog severa“ videla jednu otvorenu i borbenu utakmicu. U prvom poluvremenu nije bilo pravih prilika za gol ni za jednu ekipu i mislilo se da će ova utakmica biti još jedno razočaranje za domaću publiku. Ali fudbalska uspavanka na prolećnoj kiši je u drugom delu prerasla u ono zbog čega se dolazi na fudbalske stadione.

Domaći tim, koji je ovoga puta sa klupe vodio mladi Igor Radusinović, krenuo je sa ofanzivom od prve lopte i u 46. minutu golom Milovanovića poveo sa 1 : 0. U narednih 5 minuta mogao je „Radnički 1912“ da udvostruči prednost preko Rančića i Antunića ali su njihovi šutevi završili pored gola. Kako to u fudbalu biva kad se promaše šanse, sledi kazna. Gosti u prvoj akciji i ulasku u šesnaesterac dobijaju od sudije šansu da izjednače. Stevanović je srušio najboljeg igraća gostiju Zjaču i sudija bez oklevanja pokazuje na belu tačku. Isti igrač je siguran i od 62 minuta je 1 : 1.

Rumljani tada žele da skroz preokrenu rezultat i kreću ofanzivnije ali u toj želji u 65. minutu ostaju sa igračem manje zbog drugog žutog kartona Savića. Nošeni svojim vatrenim navijačima i predvođeni kapitenom Goronjićem domaći se bude iz nokdauna i već u 71.minutu kapiten u maniru rasnog strelca dovodi svoju ekipu u vođstvo. Erupcija oduševljena se još nije ni stišala a gosti zamalo da izjednače. Do kraja utakmice se igralo veoma otvoreno sa obe strane i publika je videla još dva gola. U 83.minutu posle prave opsade gola gostiju, Rančić postiže pogodak za 3 : 1 a u 90.minutu kada se činilo da će taj rezultat biti konačan Džibrić nakon kornera biva najviši u skoku i pogađa za 3 : 2.

U ostalim utakmicama postignuti su uglavnom očekivani rezultati sem u Odžacima gde je „Tekstilac“ izgubio od „Omladinca“.
„Radnički 1912“ je sad došao na 6.mesto na tabeli a ekipa iz Rume je na 8 mestu. „Vršac“ je siguran na prvom mestu a naziru se i spisak putnika u niži rang ali ostavi ćemo to za poslednje 30.kolo.

U pretposlednjem 29.kolu Vojvođanske lige Sever prava goleada u Čonoplji. „Hit“ vojvođanskog proleća ekipa „Sloge“ pobedila je lidera na tabeli i budućeg „srpskoligaša“ ekipu „Stanišić“ rezultatom 4: 3 i tako u poslednje kolo ulazi bez poraza u ovom delu sezone 13 pobeda i 1 nerešen rezultat.

U Čelarevu domaća ekipa „ČSK“ je pobedila ekipu „Bačka“ iz Pačira a u Gajdobri je „Hercegovac“ pobedio „Tavankut“ i time su osvojeni bodovi spasa za te ekipe i mnogo mirnije ulaze u poslednje kolo. U niži rang uz „Njegoš“ će ići „Bačka“ iz Pačira.

U Područnoj fudbalskoj ligi Sombor igralo se 28.kolo. Somborski „ŽAK“ i „Radnički 1918 “ ostvaruju pobede i dalje nastavljaju sa borbom za 2. mesto na tabeli. „Željezničari“ su pobedili „Lipar“ na svom terenu sa 2 : 0, a „Radnički 1918“ u gostima u Silbašu ekipu „Naša Zvezda“ sa 5 : 3. „Kordun“ je kao domaćin pobedio „Borac“ sa 2 : 0 a „Radnički“ je izgubio od „Poleta“ sa 1 : 4. „Borac 46“ je izgubio u Paragama i sada je u teškoj situaciji u poslednja dva kola. Zna se da je „Bratstvo 2019“ prvo i da ispadaju „Radnički“ i „Vojvodina“ a za ostalo čekaćemo još dva kola.

U MFL 1. razred u 25.kolu „Hajduk“ u Staparu pobeđuje „Polet“ iz Sivca, „Odžaci“ sa ekipom „Terekveš“ igraju 1 : 1 „Kula“ gubi u Bačkom Bregu a „Graničar“ u Kruščiću. Posle tih rezultata u poslednje kolo „Hajduk“ ulazi kao prvi na tabeli sa 50 bodova, dok su „Odžaci“ drugi sa 48, a „Graničar“ se porazom u Kruščiću zalepio na dno tabele.

U MFL 2.razred u pretposlednjem 20. kolo „Telečka“ pobeđuje u Bezdanu sa 3 : 0 „PIK“ u Somboru „Dinamo“ iz Sonte sa 3 : 2 a „Jedinstvo Lemeš“ gubi od „Poleta“ iz Rastine 1 : 3.

Kolo pre kraja „Telečka“ je potvrdila prelazak u viši rang, drugi je „Polet“ a treći somborski „PIK“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena