Yunet
 

Sport

BK „LotuSteam“ dominira na trkama za Državna prvenstva i Kupove Srbije

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 31. maj 2022. • 00:00 •

BK „LotuSteam“ dominira na trkama za Državna prvenstva i Kupove Srbije

Dok Mihajlo Stolić predvodi juniorsku biciklističku reprezentaciju Srbije na trkama u Švajcarskoj, njegovi drugari iz „LotuSteama“ osvajaju medalje na Državnim prvenstvima i Kupovima Srbije.

U petak 27.maja. održana je trka na hronometar u Erdeviku koja je bila i Državno prvenstvo za U23 kategoriju. Somborsko – Mađarska ekipa „LotuSteam“ osvojila je tri medalje. Nemanja Marković je u kategoriji juniori osvojio prvo mesto, a iza njega na drugo mesto plasirao se Dario Cigić-Parčetića , dok je Dušana Stanića bio drugi kod kadeta.

Dan kasnije u Rumi održan je Kupu Srbije trka koja se takođe bodovala za državno prvenstvom za U23 kategoriju. Titulu prvog“ LotuSovog“ državnog šampiona poneo je Mihajlo Bolić drumskom pobedom.

Sva tri stepenika juniorskog postolja bila su u bojama „LotuSa“: prvi Dario Cigić-Parčetić, drugi Nemanja Marković a treći Péter Takács. Dušan Stanić zaokružio je dva trkačka dana još jednom medaljom osvojivši treće mesto u kadetskoj trci, dok je Aleksandra Stanić takođe bila treća u svojoj kategoriji mlađih kadetkinja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena