Yunet
 

Sport

KK „Ravangrad“ iz Sombora završio takmičarsku karate sezonu 2022

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 31. maj 2022. • 00:00 •

KK „Ravangrad“ iz Sombora završio takmičarsku karate sezonu 2022

Karate klub „Ravangrad“ iz Sombora završio je takmičarsku karate sezonu 2022. veoma uspešno.

Pred poslednje takmičenje, Internacionalni karate turnir “Roda kup” koji je za vikend održan u Beogradu održan je u Gradskoj hali i završni trening na kojem je pored redovnog trenažnog procesa napravljena analiza svih nastupa na prvenstvima Bačke, Pokrajine, Republike, kao i na školskim prvenstvima od lokalnih do SOŠOV-a. Na svim turnirima kojima su bili takmičari Slavka Vukovića su bili zapaženi i nisu se vraćali bez medalja, na šta je njihov trener veoma ponosan.

I sa poslednjeg ovogodišnjeg turniru “Roda kup-u” u Hali sportova “Ranko Žeravica” na Novom Beogradu se nije vratilo u Sombor bez medalja. Kada se kaže da je na turniru bilo prijavljeno preko 1200 takmičara iz 100 klubova i 9 država jasno je kakav je rejting takmičenja. U izuzetnoj jakoj konkurenciji seniorka Valentina Ostrogonac u kategoriji do 55kg – borbe, osvaja treće mesto i bronzanu medalju, koja je za nju zlata vredna. Do postolja dolazi u katama poletarka Anđela Vilhem osvajanjem takođe bronzane medalje. Ostali takmičari, Irina Sabljić, (ženske nade, -49kg) i Aleksandar Nikolić, (kadet, -63kg), su radili u okviru svojih mogućnosti, ali to nije bilo dovoljno za medalju.

Prema rečima trenera Slavka Vukovića posle male pauze slede seminari, polaganje za pojaseve i licence. Time će se završiti izuzetna sezona za Karate klub „Ravangrad“ iz Sombora. Naredna će početi 25. Internacionalnim memorijalnim karate turnirom „Igor Anđelković“ 17. septembra ove godine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena