Yunet
 

Sport

Atila Sič, ARK „Somaraton“, treći na Prvenstvu Srbije u ultramaratonu

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 6. jun 2022. • 00:00 •

Atila Sič, ARK „Somaraton“, treći na Prvenstvu Srbije u ultramaratonu

ARK „Somaraton“ je proteklog vikenda imao predstavnika kluba na Prvenstvu Srbije u ultramaratonu za seniore i seniorke održanom na Paliću, a to je bio Atila Sič.

U predivnom ambijentu pored Velike terase seniore i seniorke takmičili su se u trkama na 50 kilometara, 100 kilometara i na 24 sata, koje se realizovalo u okviru tradicionalnog međunarodnog 16. Ultramaratona Palić.

Atila Sič, iskusni somborski trkač, je u svom trećem ultramaratonskom nastupu u trci na 50 km uspeo da osvojio treće mesto i bronzanu medalju istrčavši stazu za 5 sati i 38 minuta. Aposlutno najteža trkačka disciplina prikvukla je na Palić ultramaratonce iz nekoliko država koji su imali veoma teške uslove za trčanje, praćene temperaturama i iznad 30 stepeni celzijusa, što je trkače stavljalo pred same granice izdržljivosti. Time je Atilin uspeh još vredniji.

„Somaratonci“ su zabeležili i dva nastupa u inostranstvu ovaj vikend. Suzana Filipović istrčala je polumaraton u Ohridu, dok je Vladimir Bulaić istrčao maraton u Štokholmu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena