Yunet
 

Sport

Svi somborski klubovi, sem područnih ligaša, završili fudbalsku sezonu 2021/22

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 6. jun 2022. • 00:00 •

Svi somborski klubovi, sem područnih ligaša, završili fudbalsku sezonu 2021/22

U poslednjem 30. kolu FK „Radnički“ je u Bečeju ostvario 14 pobedu ove sezone pobedivši domaćina rezultatom 3 : 1. „Bečej 1918“ je kao i gost iz Sombora u poslednje kolo ušao sa podmlađenim sastavom. Ovoga puta u utakmici u kojoj nije bio važan rezultat, bolji su se pokazali fudbaleri Igora Radusinovića i golovima Stevanovića dva i Buišića osvojili bodove i završili ovu sezonu na solidnom 5. mestu, dok je domaćin osmi. Prvak je OFK „Vršac“, a ispadaju „Hajduk 1912“, „Jedinstvo“ Nova Pazova“, OFK „Stari Grad“ iz Bačke Palanke i OFK „Kikinda“.

U poslednjoj utakmici prvenstva vojvođanskog Severa „Stanišić“ je izgubio od ekipe iz Novog Žednika rezultatom 2 : 4 ali to nije umanjilo slavlje za odličnu sezonu i plasman u viši rang takmičenja. Izgubila je i „Sloga“ iz Čonoplje i to prvi put u ovom delu sezone. U Bačkoj Palanci ekipa „Krila Krajine“ je pobedila rezultatom 3 : 0 i tako završila takmičenje na 9, a „Sloga“ je na 10. mestu na tabeli. Od naredne sezone u Vojvođanskoj ligi Sever igraće „Bratstvo 2019“ iz Prigrevice prvak somborskog područja i najverovatnije „Vrbas“, kao prvak subotičkog područja, dok će u baražu snage odmeriti drugoplasirani timovi PFL Sombor i PFL Subotica. U ovom momentu to su „Radnički 1918“ iz Ratkova i „Obilić“ iz Zmajeva.

Poslednja kola su odigrali i međuopštinski ligaši. U 1. razredu „Hajduk“ iz Stapara je potvrdio titulu i plasman u Područnu ligu Sombor pobedom u Aleksa Šantiću. U derbiju kola „Kula“ je pobedila OFK „Odžake“ sa 3:1, ali to joj nije donelo baraž, jer iako ima isti broj bodova (48) sa Odžačanima, ima lošiji međusobni skor i „Odžaci“ igraju utakmicu sa ekipom „Tvrđava“ iz Bača za prelazak u Područni rang.
Iz lige je ispao „Graničar“ iz Riđice, koju će zameniti prvak 2.razreda ekipa „Telečka“, kao prvak drugog razreda.

„Telečka“ je u poslednjem kolu 2. razreda pobedila somborski „PIK“, koji je u „povratničkoj sezoni“ osvojio 3. mesto. „Polet“ iz Rastine je pobedio „Sport“ i zauzeo drugo mesto dok je „Jedinstvo“ iz Ribareva porazom u Svetozar Miletiću pao na 4.mesto.

Ostao je još jedan fudbalski vikend u Područnoj fudbalskoj ligi. U pretposlednjem 29. kolu u gradskom derbiju „ŽAK“ je pobedio „Radnički“ sa 2 : 0, ali je i „Radnički 1918“ u Ratkovu istim rezultatom pobedio „Kordun“ i sa većim šansama za baraž ulazi u poslednje kolo, jer i dalje ima 2 boda prednosti. Vodeća ekipa „ Bratstvo 2019“ je na gostovanje u Tovariševu dalo 10 golova i u sledećem kolu će potvrditi titulu na svom stadionu. U derbiju začelja u Obrovcu „Borac 46“ i „Budućnost“ iz Gložana su podelili bodove i domaćin tako ostaje ispod crte uz „Vojvodinu“ i somborski „Radnički“. U poslednjem kolu „Radnički 1918“ ide u Parage „ŽAK“ u Mladenovo, „Kordun“ će ugostiti „Crvenku“, „Radnički“ je domaćin ekipi „Rusin“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena