Yunet
 

Sport

Proteklog vikenda „Polet“ organizovao dva takmičenja na „Štrandu“

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 21. jun 2022. • 00:00 •

Proteklog vikenda „Polet“ organizovao dva takmičenja na „Štrandu“

Somborski sportski klub „Polet“ je i ove godine bio domaćin takmičenja pod nazivom “Prva trka 1889.”, jedne od plivačkih trka sa najdužom tradicijom u Srbiji.

U subotu na Velikom Bačkom kanalu u Somboru takmičilo se 108 plivača u trkama na 2 i 5 kilometara u svim uzrasnim i apsolutnoj kategoriji, među kojima su bili predstavnici iz Rusije, Makedonije, Mađarske, i domaći takmičari iz cele Srbije. Plivači su startovali sa gradskog kupališta „Štrand” istovremeno na obe trke, što ovo takmičenje čini jedinstveno u odnosu na ostala širom regiona. Učesnici na trci od 2km su plivali prema Tromeđi, dok je trka na 5km išla prema Monoštoru.

Apsolutna pobednica na trci od 5km bila je Reka Varga iz Plivačkog kluba „Swim star” Bečej, drugo mesto je zauzela Tamara Stanić iz kluba „Vojvodina” Novi Sad, dok je Iva Pavlović iz Plivačkog kluba „Pirat” Kragujevac na cilj stigla treća.
Apsolutni pobednik u istoj disciplini bio je Stefan Nićin iz PK „Swim star” Bečej, drugi je u cilj uplivao Dimitrije Nikolić iz PK „Pirat” Kragujevac, dok je Vidoje Putić iz PK „Arena 2015” Novi Sad završio trku kao trećeplasirani od ukupno 40 takmičara na ovoj deonici.

Na trci od 2km, u apsolutnoj konkurenciji žena, prva je na cilj stigla Lara Šulc iz PK „Vojvodina” Novi Sad, druga je bila Aleksandra Kobilarev iz PK „Swim star” Bečej, dok je treće mesto zauzela Sofija Milivojević iz PK „Pirat” Kragujevac.
U apsolutnoj konkurenciji muškaraca u istoj disciplini, zlatni je bio Marko Lončarski iz PK „Swim star” Bečej, drugi je bio Zoltan Pavić iz SSK „Polet” Sombor, dok je treće mesto osvojio Aleksa Duduković iz SSK „Polet”.

“Poletovi” takmičari su bili na visini zadatka i okitili se sa 4 zlatne, 5 srebrnih i 3 bronzane medalje u svojim uzrasnim kategorijama.

U nedelju na istom mestu, na gradskom kupalištu „Štrand”, održan je 2. Plivački Kup „Veterani plivaju”, u organizaciji Pokreta ratnih veteran Sombor, uz podršku Grada Sombora, Sportskog Centra „Soko”, Društva Podvodnih Aktivnosti Sombor, kao i vaterpolo veterana iz SSK „Polet”.

Takmičenje se odvijalo u 8 starosnih kategorija u kojima su učešće uzeli članovi Pokreta ratnih vojnih veterana Sombor, Ratnih vojnih invalida Sombor, Vrbas i Odžaci, DPA Sombor, vaterpolo veterani iz „Polet” kao i gost iz Makedonije.

Cilj manifestacije je bio socijalna i sportska rehabilitacija i reintegracija veterana kroz sportove na vodi – plivanje.
Manifestaciji su prisustvovali gradonačelnik grada Sombora, Antonio Ratković i predsednik Sportskog Saveza grada Sombora, Zoran Bojić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad