Yunet
 

Sport

Vatrepolo klub “Polet” pobedom započeo takmičenje u Drugoj ligi Srbije

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 18. jul 2022. • 00:00 •

Vatrepolo klub “Polet” pobedom započeo takmičenje u Drugoj ligi Srbije

Druga liga Srbije u vaterpolu započela je u Srbiji utakmicama u subotu 16. jula.

Vaterpolo klub “Polet” je u okviru grupe SEVER odirao meč 1. kola sa ekipom “VK “Senta” i pobedio rezultatom 22 : 5 ( 7:1, 6:0, 7:1, 2:3). Najbolji strelci u domaćoj ekipi bili su bio Čabrilo sa 5 pogodaka i Stanojčić sa 4.

Na gradskom kupalištu “Štrand” u Somboru viđena je dobra partija somborskih vaterpolista koji su očigledno spremni dočekali početak ovog dugo očekivanog početka ligaškog takmičenja. Posle utakmice porazgovarali smo sa trenerom somborske ekipe Sašom Balaša.

„Dobro smo počeli, kao što smo i očekivali. “Sentu” dobro poznajemo i sa njima imamo dugogodišnju saradnju. Mi smo ovu sezonu malo pojačani sa Čabrilom i Andrinom i to se videlo, ali mora se priznati i da naš mladi kadar, koji u kontinuitetu sada radi već skoro 7-8 godina, pokazuje da trud nije bio uzaludan. Videli ste danas i pored ovih iskusnijih igrača oni su se baš dobro pokazali. Imamo kvalitet za sredinu ovog ranga takmičenja ali zbog mnogih drugih više tehničkih stvari nemamo ambicija za plasman u viši rang takmičenja. Za sada se zadovoljavamo ovim takmičenjem, a za kasniije ćemo videti. Kakvi smo stvarno pokazaće sledeće utakmice jer i Vračar i Zemun imaju kvalitetne ekipe, koje žele u viši rang takmičenja“, istakao je Saša Balaša, trener VK “Polet”.

“Polet” je u grupi “Sever” zajedno sa klubovima “Senta”, Beogradskim vaterpolo udruženjem “Vračar” i Vatrpolo udruženjem “Taurunum” iz Zemuna. Igra se u grupi svako sa svakim 2 puta – 6 kola i na kraju od 20. i 21. avgusta organizuje se “Fajnal for” sa po dve najbolje rangirane ekipe iz svake grupe.

U drugoj JUG grupi su Vaterpolo klubovi “Požarevac”, “Goč”, “Paraćin” i “Kraljevo”.

“Polet” će na “Štrandu” biti domaćin i u 2. kolu 23. jula ekipi “Taurunum” iz Zemuna, u 3, 4 i 5 kolu se gostuje a u poslednjem 6 kolu na “Štrand” 13.avgusta dolazi “Vračar”.

VK “Polet” – Danjanović A., Konstantinović D., Nastasić D. 1, Čabrilo D. 5, Stanojčić N. 4, Šešević D. 2, Mrkailo M., Aleksić N. 1, Marinnkković N. 3, Andrin G. 2, Silađev S., Vismeg D.1, Zagorac D. i Milovanov M. 3.

VK “Senta – Ujahazi A., Tot L., Boroš N. 1, Gazdag N., Zađoš P. 1, Molnar A., Bariček R. 2, Hever L. 1 I Tot I.
Sudije Jović S. i Saveljić I.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena