Yunet
 

Sport

FK “Radnički 1912” i “ŽAK” odigrali prijateljske utakmice u okviru priprema za novu sezonu

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 19. jul 2022. • 00:00 •

FK “Radnički 1912” i “ŽAK” odigrali  prijateljske utakmice u okviru priprema za novu sezonu

Somborski fudbalski klubovi “Radnički 1912” i “ŽAK” odigrali su prve prijateljske utakmice u okviru priprema za novu takmičarsku sezonu.

Na stadionu kraj pruge u subotu sususreli su se domaći “ŽAK” i novajlija u Područnom rangu “Hajduk” iz Stapara. U prvom poluvremenu se videlo da su obe ekipe na početku trenažnog procesa i da će trebati vremena da se redovi povežu kako bi se pokazale igre iz prethodne sezone. Ipak mora se priznati da je u ovom delu susreta više od igre imala ekipa iz Stapara, koja je nekoliko puta bila u prilici da dođe u vođstvo dok domaćin nije imao nijedan šut u okvir gola gostiju. U drugom poluvremenu su to i uspeli i poveli sa 1 : 0 golom Ožegovića u 65. minutu. To je malo pokrenulo “železničare” i posle nekoliko promena u sastavu, počeli su malo ozbiljnije da igraju i vrlo brzo i izjednačili lepim golom Opačića. Posle toga ponovila se igra sa početka meča I rezultat je ostao nepromenjen – prijateljskih 1 : 1.

Somborski srpskoligaš je odigrao prvi prijateljski susret i to u Subotici protiv ekipe vojvođansle lige OFK “Bačka” i završio ga sa rezultatom 4 : 4. Ekipa Save Pavičevića je u prvom poluvremenu bila bolja i završila ga sa vođstvom od 2 : 0, strelci su bili Antunić i Petrović U drugom delu domaćin igra mnogo bolje i publika je imala šta da vidi od obe ekipe. Pored Antunića i Petrovića,strelac za goste je bio još Đurđev, dok je za domaćina Glišović dao 3 gola, 1 Temunović a 1 su dali sebi sami.

Recimo i to da su u proteklih mesec dana srpskoligaši somborske opštine su pojačali svoje redove. Novi članovi “Radničkog 1912” su: Pavle Šepić (“Tekstilac”), Novica Petrović (“Sloga”), Filip Pehilj (“Kordun”), Nemanja Andrić, Mile Erdelj, Veljko Dimković (“Spartak”), Veljko Bogićević (“Sloga” Požega), Branislav Pjošta (“Stanišić”), Luka Jovanić (“Borac” Šajkaš), Novak Vujošević (“Hajduk 1912” Kula), Vukašin Jelić (OFK “Bačka”). Drugi somborski predstavnik u trećem fudbalskom rangu doveo je nekoliko igrača. Novi igrači u dresu “Stanišića” su: Viktor Molnar (“Spartak”), Petar Drvar, Veljko Popović, Predrag Popović (“Radnički 1912”), Igor Stepančev (“Kikinda”), Stefan Stevanović (“Sloga”).

Vojvođanski ligaš “Sloga” iz Čonoplje vratila je u svoje redove Nikolu Miloševića (“Mladost Apa”), Slobodana Bojića (“Hajduk” Stapar) i Aleksandra Mitrovića (“Stanišić”).

Područni gradski ligaš FK “ŽAK” je za sada doveo samo mladog Vladimira Mikaća iz somborskog “Radničkog”. Prelazni rok se završava 15. septembra.

Odlukom nadležnih organa takmičenja u Srpskoj ligi Vojvodina, Vojvođanskoj fudbalskoj ligi Sever, Područnoj fudbalskoj ligi Sombor, kao i Međuopštinskoj fudbalskoj ligi Sombor kreću svi u isto vreme 13./14. avgusta.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena