Yunet
 

Sport

Krenula nova kajak tura profesora Obradovića

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 20. jul 2022. • 00:00 •

Krenula nova kajak tura profesora Obradovića

Dušan Obradović, profesor informatike somborske Gimanzije „Veljko Petrović“, od 2007. godine svakog leta seda u čamac i kreće u kanalske i rečne avanture na vodi i uživa u prirodi oko sebe i svemu onome što ovakva akcija bez motora sa veslima može da ponudi.

Krenuo je sa svojim ocem, kasnije sa drugarima motonautičarima. Nije mu se svidela baš ta organizacija i posle nekoliko godina odlučuje da krene u svojoj organizaciji, u odabranom društvu uz kumove, kasnije sina i ćerku, a poslednjih godina Dušan poziva svoje đake iz Gimanzije i zajedno sa njima organizuje nezaboravne ekspedicije po kanalima i rekama.

„Počeo sam da veslam od 2007. godine sa svojim ocem, bilo je super i onda smo krenuli sa motonautičarima, pa kumovima, decom i tako dalje, da bi na kraju odlučio sam da organizujem nešto i da uživam u prirodi, a ne da stajem u gradovima i noćim u njima. Bolje ovako staneš gde hoćeš, budeš koliko hoćeš, nastaviš kad hoćeš. Svake godine imam divno društvo – moje gimnazijalce. Meni ovo dođe odlično posle mnogo vremena za kompjuterom, pravi ventil a uz njih se i sam podmladim jedno 40tak godina“, ističe Dušan Obradović.

Pripreme za ovogodišnju ekspediciju se odrađene prvo na jednoj kraćoj turi po somborskim kanalima, a na pravu turu se krenulo danas u ranim jutarnjim časovima.

„Kreće nas 16 sa 8 čamaca, idemo ka prevodnici u Bezdanu, gde već imamo problem, jer ona ne radi po ovako niskom vodostaju, pa ćemo morati izaći na kopno i na drugom mestu ući u Dunav, ali dobro to nas neće sprečiti da nastavimo dalje. Uz put neki će nas napustiti iz postave ali doći će drugi i to je sve zbog ispita ili priprema za ispite. Idemo sve do Prahova, imamo još nekih planova ali videćemo šta će se ostvariti. U svakom slučaju imamo mesto ili cilj gde moramo biti 03. avgusta jer tada dolaze kolima po nas. Do sad smo uvek stizali na vreme u zacrtan cilj pa i ove godine ćemo, moramo“, završava Obradović.

Kao što smo čuli na početku kreće se sa 8 čamaca i 16 članova, jedan od njih je i Vuk Mijailović, kome je ovo prva ovako dugačka vodena avantura.

„Bio sam pre nedelju dana na maloj turi kajakom kada se išlo do Lavača – 5 dana. Svidelo mi se i želeo sam da budem deo ove ekipe koja će biti na vodi 14 dana. Profesor je super, društvo još bolje i biće super. Kada sam rekao roditeljima za želju, odmah su me, na moje iznenađenje podržali, jer dobro poznaju profesora i bilo im je drago što želim da se pridružim njegovoj ekspediciji. Jedva čekam sada da krenemo“, zaključuje Vuk Mijailović, učenik Gimnazijie „Veljko Petrović“.

Cilj ovogodišnje ekspedicije je Prahovo, do kojeg se Dunavom stiže po planu 3. avgusta, a kolima se vraća u Sombor.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad