Yunet
 

Sport

Lazar Dedić peti na Evropskom prvenstvu u rvanju za starije pionire (U15)

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 20. jul 2022. • 00:00 •

Lazar Dedić peti na  Evropskom prvenstvu u rvanju za starije pionire (U15)

Na Evropskom prvenstvu u rvanju za starije pionire koje se održalo u Zagrebu, u dresu reprezentacije Srbije, nastupila su trojica rvača RK “Soko” iz Sombora – Lazar Dedić, Stefan Grba i Luka Zelić.

Stefan Grba i Luka Zelić imali su iskusnije i snažnije rivale i od njih se nije očekivalo čudo. Poziv selektora i šansa da bude deo evropskog prvenstva su bila velika nagrade za sjajne ovogodišnje rezultate koji su postigli ovi dečaci.

Lazar Dedić je na takmičenja došao sa malo više iskustva i već jednim učešćem na evropskom takmičenju. U svojoj kategoriji Lazar je u prvom kolu pobedio Italijana Očialina, da bi u osmini finala tehničkim tušem pobedio i drugog Italijana Komandinija i obezbedio mesto među deset najboljih. Za Azerbedžajnca Javadova ipak nije bio spreman ali mu je ostala prilika da kroz repasaž dođe do prilike da osvoji bronzanu medalju.

U odlučujućoj borbi za medalju protivnik je bio Gulom, rvač iz Turske. Po mišljenju srpskog stručnog štaba u kojem je bio i Gradimir Dedić trener “somborskih sokola”, čudnim sudijskim odlukama Lazar je izgubio meč i ostao bez šansi za medalju.

Srpska reprezetacija starijih pionira osvojila je jednu medalju u Zagrebu i to bronzanu koja se našla na grudima Dušana Stokića,
člana RK”Radnički” iz Beograda. Iako nisu osvojili medalje još dvojica srpskih reprezentativaca su u potpunosti opravdala očekivanja osvajanjem petog mesta a to su Lazar Dedić iz Sombora i Stevan Kojić iz Zrenjanina.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena