Yunet
 

Sport

Konferencije Vojvođanske lige Sever i Srpske lige Vojvodina zakazane za sredu

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 25. jul 2022. • 00:00 •

Konferencije Vojvođanske  lige Sever i Srpske lige Vojvodina zakazane za sredu

Završne sednice konferencija klubova Vojvođanske fudbalske lige – grupa Sever i Srpske lige Vojvodina održaće se u sredu 27. jula.

Konferencije klubova Vojvođanske fudbalske lige – grupa Sever za sezonu 2022/2023 održaće se u u Vrbasu. Predstavnici klubova će, kako je najavljeno u Fudbalskom savezu Vojvodine, između ostalog, na početku sednice izabrati predsednika i zamenika predsednika konferencije klubova kao i predstavnika u Fudbalskom savezu Vojvodine.

Podsetimo, na sednici IO FSV-a imenovali organe lige. Komesari za takmičenje su Ivan Bošnjak i Zoran Purić, za suđenje su zaduženi Srđan Zavišin i Dejan Vučić. Novak Drakulović za bezbednosti, za disciplinu Miroslav Pupac. Na samom kraju će se obaviti izvlačenje takmičarskih brojeva klubova na osnovu kojih će biti poznat i raspored takmičenja za novu sezonu koja počinje drugog avgustovskog vikenda (13./14. avgusta. Prvenstvo se završava 19./20. novembra. Ove godine jedini prestavnik somborske opštine u zonskom rangu biće “Sloga” iz Čonoplje.

U predstojećoj sezoni u VFL Sever takmičiće se: “Mladost Apa” (Apatin), “Bratstvo 2019” (Prigrevica), “Radnički 1918” (Ratkovo), OFK “Vrbas” (Vrbas), “Bačka 1901” (Subotica),”Mladost” (Turija), “Bajša” (Bajša), “Mladost” (Bački Petrovac), “Vojvodina” (Bačko Gradište), “Preporod” (Novi Žednik), “Krila Krajine” (Bačka Palanka), Hercegovac (Gajdobra), Senta (Senta), “Radnički 1905” (Bajmok) i ”Obilić” (Zmajevo).

Konferencija klubova Srpske lige Vojvodine pred početak nove takmičarske sezone održaće se takođe u sredu, 27. jula u prostorijama FSV-a u Novom Sadu. Klubovi će na prvom okupljanju izabrati predsednika i zamenika predsednika Konferencije klubova, te dva predstavnika u Skupštinu Fudbalskog saveza Vojvodine.

Čelnici Saveza će prisutnima predočiti usvojena dokumenta na sednicama IO FSV-a, kao uputstva u vezi rada trenera u novoj sezoni. Potom će se izvući takmičarski brojevi, nakon kojeg će biti poznat raspored takmičenja. Kao što znamo ove sezone Sombor ima dva predstavnika u ligi, “Radnički 1912” i “Stanišić”, a takmičenje takođe počinje drugog avgustovskog vikenda.

U predstojećoj sezoni SL Vojvodina takmičiće se – OFK “Bačka” (Bačka Palanka), “Kabel” (Novi Sad), “Borac” (Šajkaš), “Tekstilac” (Odžaci), “Radnički 1912” (Sombor), “Omladinac” (Novi Banovci), OFK “Bečej 1918” (Bečej), “Dinamo 1945” (Pančevo), “Tisa” (Adorjan), “Prvi maj” (Ruma), “Radnički“ (Zrenjanin), “Jedinstvo” (Stara Pazova), “Naftagas” (Elemir), “Stanišić” (Stanišić), “Hajduk 1912” (Kula) i “Podunavac” Belegiš).

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena