Yunet
 

Sport

Plivači klubova “Sombor” i “Polet” na Međunarodnom plivačkom mitingu „Senta 2022“

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 25. jul 2022. • 00:00 •

Plivači klubova “Sombor” i “Polet” na Međunarodnom plivačkom mitingu „Senta 2022“

Plivači klubova “Sombor” i “Polet”osvajali su medalje na Međunarodnom Plivačkom Mitingu „Senta 2022“ koji je održan u subotu u Senti.

Za Plivački klub “Sombor, očekivano najbolji plivač Filip Ćurčić, nastavlja sa osvajanjem medalja, gde god se takmiči. Ovoga puta bio je prvi u disciplini 50m prsno i drugi u disciplini 50m slobodno. U listu osvajača medalja se upisuje i Pavle Ćurčić koji je bio drugi u disciplini 50m prsno. Plivački klub “Sombor” je u Senti imao i štafetu na 4×100 slobodno u apsolutnoj kategoriji za koju su plivali Veljko Iđuški, Petar Krstonošić, Aleksandar Grujić i Filip Ćurčić ali u konkurenciji sa iskusnijim štafetama nisu uspeli da se domognu pobedničkog postolja.

“Polet” je bio malo uspešniji i u Sombor je doneo 9 medalja. Najuspešniji je bio Mihajlo Vučković sa osvojene 2 zlatne medalje na 50m delfin i 50m kraul. Zlato je osvojio i Mihajlo Aleksić na 50m leđno. Sara Orelj je u trci na 50m kraul bila je druga, dok je bila 3. u 50m leđno. Bronzane medalje osvajaju još Marko Veselinović (50m leđno), Vasilija Veselinović (50m prsno), Dunja Milić (50m prsno) i Sara Rkman (50m delfin).

U Senti na Međunarodnom Plivačkom Mitingu učestvovalo je 224 takmičara iz 18 plivačkih klubova iz Mađarske, Rumunije, Hrvatske i Srbije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena