Yunet
 

Sport

Počeo 12. Međunarodni džudo kamp u Somboru

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 26. jul 2022. • 00:00 •

Počeo 12. Međunarodni džudo kamp u Somboru

Džudo i samba klub “Bačka“ iz Sombora i ove godine organizuje Međunarodni džudo kamp. Kamp je namenjen mladim i perspektivnim džudistima iz Sombora i Regiona pa i šire, sa ciljem fizičke, tehničke i taktične pripreme. Kamp je počeo sa radom 23. jula i radi se u sportskoj sali Pedagoškog fakulteta i na terenu Doma učenika u kojem su sportisti i smešteni.

Prema rečima direktora kampa Nemanje Malbaškog za ovogodišnji kamp prijavilo se preko 100 sportista iz Džudo klubova iz cele Srbije i regiona.

„Ovo je 12 kamp koji organizuje Džudo i samba klub “Bačka“ u Somboru. Ove godine imamo 120 polaznika kampa. Okupili smo najbolje takmičare Džudo saveza Vojvodine i Džudo saveza Srbije, zatim tu su sportisti iz Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, BiH. Naravno rukovodilac kampa prof. Slavko Tekić dovodi svoje takmičare iz Nemačke, a imamo i džudiste iz Engleske. Obezbeđen je kompletan smeštaj i uslovi za rad i nadamo se da će sve proći kako treba i kako je bilo i prošlih godina“, ističe Nemanja Malbaški iz Džudo i samba klub “Bačka“.

Idejni tvorac ovog prestižnog sportskog kampa za sportiste koji se bave džudoom, Vlatko Belovuković, ponosan je na to što džudo kamp sa ovakvim trenerima i polaznicima ne postoji u Srbiji sigurno, a i mnogo šire.

„Potrudili smo se ove godine da okupimo veliki broj perspektivnih džudista, ali tu su i oni koji nam dolaze po nekoliko puta i koji su se već pokazali i dokazali na međunarodnoj sceni kao što je Maksim Šitov iz Nemačke, zatim naš Milan Bulaj, od nedavno prvak Evrope. Mnogo je tu dobrih takmičara ali i trenera. Ovakav skup po mom saznanju ne organizuje se nigde u Srbiji sigurno a i šire sigurno i ponosni smo na taj podatak“, ističe Vlatko Belovuković iz Džudo i samba klub “Bačka.

Radom u kampu poslednjih nekoliko godina rukovodi prof. Slavko Tekić trener Džudo kluba “Hamburg” koji živi i radi u Saveznoj Republici Nemačkoj. Do prošle godine Slavko je bio i selektor reprezentacije Nemačke , ali od ove godine to više nije. Posvetio se više radu u svom klubu u Hamburgu i svojoj porodici. Više se i ne seća kada je prvi put došao u Sombor, misli da je bilo “pre 7 godina, ali to više i nije važno. Ovde će dolaziti uvek kada ga pozovu, jer dobar broj sadašnjih osvajača internacionalnih medalja u džudo sportu boravili su preko leta u ovom kampu.

„Ove godine je stvarno veliki broj polaznika i mene to veoma mnogo raduje. Moram reći da mi je puno srce kada na međunarodnim takmičenjima prepoznam među osvajačima medalja neke koji su pohađali jedne godine ovaj kamp, a verujte ima takvih dosta. To je pokazatelj kako se ovde radi dobar posao. Imam odličnu saradnju sa organizatorima sa kojima sam veliki prijatelj, zajedno sa ovim gradom sprovode jednu lepu sportsku priču i drago mi je što sam deo nje. Moram spomenuti poslednji primer Milana Bulaju iz Zrenjanina koji je nedavno postao kadetski prvak Evrope. On je 4 – 5 puta bio na ovom kampu i sad kada smo se sreli ekao mi je: “Treneru hvala za sve, zahvaljujući vama došao sam do jednog cilja”, odgovorio sam mu da je to početak, doguraće on daleko“, zaključuje Slavko Tekić, rukovodilac kampa.

Kamp se završava 29. jula i ovom prilikom organizator Džudo i samba klub “Bačka” se posebno zahvaljuje rukovodstvu Doma učenika i Pedagoškom fakultetu u Somboru, bez čije podrške ne bi mogli organizovati ovakav kamp, kojim treba da se ponosi ne samo naš Grad Sombor, nego i Vojvodina pa i cela Srbija.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena